Portal Pszczelarski

Krem bananowo-owsiany z miodem

Na zdjęciu krem bananowo-owsiany z miodem. Autorka zdjęcia: Marta Stachowiak Źródło zdjęcia: My Sweet Morning

przepis z miodem miód krem bananowo-owsiany z miodem krem z miodem deser z miodem

Mój przepis na krem bananowo-owsiany z miodem. Polecam!

Składniki:
- 2 łyżki otrębów,
- 1,5 łyżki płatków owsianych błyskawicznych,
- 1 opakowanie serka homogenizowanego naturalnego (250g, 0% - ultra  gęsty),
- słodzik,
- dwie łyżeczki miodu,
- małe opakowanie herbatników,
- banan.

Przepis:
Mielimy (blendujemy) płatki i otręby - zależnie od preferencji całkowicie na proszek lub tak połowicznie.

Mieszamy z serkiem i dosładzamy. Odstawiamy do lodówki na jakieś 10-15 minut (lub dłużej).

Banana kroimy na kawałki i blendujemy na mus (ewentualnie rozgniatamy).

Połowę dodajemy do naszego serka i mieszamy dokładnie. Przekładamy masę owsiano-bananową do pucharka lub miseczki.

Dodajemy na górę mus bananowy, pokruszone herbatniki i miód.

Wcinamy!

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Miód z dziką różą

2. Dyniowe drożdżowe z awokado

3. Naleśniki bananowe z miodem

4. Zdrowe cukierki z miodem w trzech wersjach

5. Budyniowa owsianka czekoladowa z miodem

6. Puszysty omlet z bananami

7. Miodowa owsianka

8. Serniczki z malinami i miodem

9. Placki z borówkami, miodem i cytryną

10. Marchewkowe naleśniki z miodem

11. Pełnoziarniste placki z gruszką i miodem z pyłkiem pszczelim

12. Banan w cieście

13. Gofry drożdżowe z jogurtem greckim i miodem o smaku truskawkowo-waniliowym

14. Naleśniki w karmelizowanym sosie pomarańczowym z miodem

15. Tosty na słodko

16. Plackowe brownie z cukinią i miodem

17. Placki bananowo-owsiane z miodem 

18. Puchowa owsianka na różanym mleku 

19. Ciasto dyniowe z rabarbarem i miodem 

20. Pancakes cytrynowe z miodem 

21. Jabłko w cieście z karmelizowanym słonecznikiem

22. Lawendowe ciasto dyniowe

23. Kiwi w cieście z miodem rzepakowym

24. Ananas w czekoladowym cieście

25. Omlet z ananasem, czekoladą i miodem

26. Racuchy z bananami i miodem

Odwiedź również mój blog: My Sweet Morning

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 4701

Komentarze z forum pszczelarskiego

pszczelarka78 2014-01-09 23:35:39

Apetycznie wygląda. Skuszę się!

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Glediczja trójcierniowa, iglicznia trójcierniowa – roślina miododajna

Młody pszczelarz a koszt zakupu rodzin pszczelich i uli

Robinia akacjowa – roślina miododajna

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Łukasz Karol Uliasz

Łukasz Karol Uliasz

Autor artykułów

Profesor i dr hc apiterapii i ziołolecznictwa, naturopata dyplomowany, pszczelarz zawodowy, rzeczoznawca chorób pszczół i specjalista pozyskiwania produktów pszczelich. Prefekt Akademii Apiterapii Medycznej i Ziołolecznictwa im. prof. Bogdana Kędzi, promującej dorobek prof. Kędzi oraz apiterapię w użyciu. Autor publikacji pszczelarskich, historycznych, medycznych i etnograficznych. Prowadzi izbę pamięci i mini skansen pszczelarsko-bartniczy w powiecie kozienickim.

Jak rozpoznać prawdziwy miód i unikać podróbek? Praktyczne wskazówki dla konsumenta

10 przykazań profilaktyki zdrowia

Łukasz Karol Uliasz - Etyka pszczelarska i prawo naturalne w pszczelarstwie