Portal Pszczelarski

Naleśniki bananowe z miodem

Na zdjęciu naleśniki bananowe z miodem. Autorka zdjęcia: Marta Stachowiak Źródło zdjęcia: My Sweet Morning

przepis z miodem miód miód z cynamonem naleśniki bananowe z miodem naleśniki z miodem obiad z miodem

Przepis na 2 porcje pysznych naleśników bananowych z miodem.

Składniki na ciasto:
- 1 duży banan,
- 10 łyżek mąki,
- szklanka mleka,
- 2-3 łyżki oliwy,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- 2 jajka.

Dodatkowe składniki: 
- 1 banan do pokrojenia i nafaszerowania naleśników,
- miód z cynamonem (Anielskie Przysmaki),
- jogurt grecki.

Przepis:
Jajka ubijamy w całości, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, dolewamy mleka i mieszamy dokładnie.

Na koniec dorzucamy zblendowanego lub rozgniecionego (porządnie) banana. Mieszamy.

Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni, bez tłuszczu.

Na 1/4 powierzchni naleśnika kładziemy dodatkowo 3-4 plastry banana i składamy - na pół i ponownie na pół (w trójkącik).

Podajemy z miodem i jogurtem greckim.

Z podanego przepisu wyszło mi 7 naleśników.

Przepis na naleśniki bananowe z miodem

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Krem bananowo-owsiany z miodem

2. Dyniowe drożdżowe z awokado

3. Miód z dziką różą

4. Zdrowe cukierki z miodem w trzech wersjach

5. Budyniowa owsianka czekoladowa z miodem

6. Puszysty omlet z bananami

7. Miodowa owsianka

8. Serniczki z malinami i miodem

9. Placki z borówkami, miodem i cytryną

10. Marchewkowe naleśniki z miodem

11. Pełnoziarniste placki z gruszką i miodem z pyłkiem pszczelim

12. Banan w cieście

13. Gofry drożdżowe z jogurtem greckim i miodem o smaku truskawkowo-waniliowym

14. Naleśniki w karmelizowanym sosie pomarańczowym z miodem

15. Tosty na słodko

16. Plackowe brownie z cukinią i miodem

17. Placki bananowo-owsiane z miodem 

18. Puchowa owsianka na różanym mleku 

19. Ciasto dyniowe z rabarbarem i miodem 

20. Pancakes cytrynowe z miodem 

21. Jabłko w cieście z karmelizowanym słonecznikiem

22. Lawendowe ciasto dyniowe

23. Kiwi w cieście z miodem rzepakowym

24. Ananas w czekoladowym cieście

25. Omlet z ananasem, czekoladą i miodem

26. Racuchy z bananami i miodem

Odwiedź mój blog kulinarny: My Sweet Morning

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 7239

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Propolis - produkt pszczeli

Pszczelarz, a kto to taki?

Smotrawa okazała - roślina miododajna

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie