Portal Pszczelarski

Plackowe brownie z cukinią i miodem

Na zdjęciu naleśniki z cukinią i miodem. Autorka zdjęcia: Marta Stachowiak Źródło zdjęcia: My Sweet Morning

przepis z miodem miód miód rzepakowy brownie z cukinią i miodem naleśniki z miodem śniadanie z miodem obiad z miodem

Przepis na plackowe brownie z cukinią i miodem.

Składniki: 
- 3 kopiaste łyżki mąki orkiszowej,
- wielka łyżka kakao,
- coś do posłodzenia,
- jajko,
- 1/2 średniej cukinii,
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- łyżka oliwy,
- 1/4 szklanki mleka.

Dodatkowe składniki:
- 1/2 nektarynki,
- miód rzepakowy (Anielskie Przysmaki).

Przepis:
Cukinię starłam na małych oczkach (nie obierałam).

W misce ubiłam jajko z oliwą i posłodziłam.

Dodałam mąki z proszkiem oraz mleka. Wymieszałam łyżką.

Na koniec dodałam cukinię (odcisnęłam sok) i wymieszałam mikserem do jednolitej masy.

Smażyłam na patelni bez tłuszczu, na małym ogniu z obu stron.

Udekorowałam placki 1/2 nektarynki oraz miodem rzepakowym.

Przepis na: plackowe brownie z cukinią i miodem Portal Pszczelarski

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Krem bananowo-owsiany z miodem

2. Miód z dziką różą

3. Naleśniki bananowe z miodem

4. Dyniowe drożdżowe z awokado

5. Budyniowa owsianka czekoladowa z miodem

6. Puszysty omlet z bananami

7. Miodowa owsianka

8. Serniczki z malinami i miodem

9. Placki z borówkami, miodem i cytryną

10. Marchewkowe naleśniki z miodem

11. Pełnoziarniste placki z gruszką i miodem z pyłkiem pszczelim

12. Banan w cieście

13. Gofry drożdżowe z jogurtem greckim i miodem o smaku truskawkowo-waniliowym

14. Naleśniki w karmelizowanym sosie pomarańczowym z miodem

15. Tosty na słodko

16. Zdrowe cukierki z miodem w trzech wersjach

17. Placki bananowo-owsiane z miodem 

18. Puchowa owsianka na różanym mleku 

19. Ciasto dyniowe z rabarbarem i miodem 

20. Pancakes cytrynowe z miodem 

21. Jabłko w cieście z karmelizowanym słonecznikiem

22. Lawendowe ciasto dyniowe

23. Kiwi w cieście z miodem rzepakowym

24. Ananas w czekoladowym cieście

25. Omlet z ananasem, czekoladą i miodem

26. Racuchy z bananami i miodem

Odwiedź również mój blog: My Sweet Morning

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2792

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Kurczak z sosem sojowym i miodem

Pierniczki na miodzie

Ogórki z miodem

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska założona przed II wojną światową działająca głównie na terenie powiatu mińskiego, ale zrzeszająca również pszczelarzy z innych rejonów. Celem Koła jest prowadzenie wszechstronnej działalności na rzecz pszczelarstwa i ekologii. Duży nacisk kładziony jest na edukację pszczelarzy jak również poszerzanie świadomości dzieci i młodzieży o roli pszczół w ekosystemie.

I Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim

Łukasz Zabłocki

Łukasz Zabłocki

Autor tekstów

Właściciel dużego gospodarstwa pasiecznego w południowo-zachodniej Polsce.

Wpływ ciepłej zimy na rodziny pszczele

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Miodowe ciasto z sezamową bezą