Puchowa owsianka na różanym mleku
Przepis na puchową owsiankę na różanym mleku.
Składniki:
- masa owsiankowa (2 łyżki płatków żytnich, 2 łyżki owsianych błyskawicznych, 2 łyżki otrąb),
- szklanka mleka różanego,
- coś do posłodzenia,
- 2-3 łyżeczki miodu z różą,
- spora garść migdałów,
- kurze białko.
Przepis:
Białko ubijamy ze szczyptą soli.
Owsiankę gotowałam dzisiaj po staremu, czyli tak jak kiedyś - całkowicie na mleku.
Mleczko różane w garnuszku gotujemy na małym gazie. Gdy się podgrzeje słodzimy czym lubimy i wrzucamy suchą masę owsiankową.
Gotujemy, aż masa wchłonie mleko i zacznie bulgotać. Mieszamy.
Gdy będzie gotowa zdejmujemy z gazu, dodajemy białko i intensywnie mieszamy do połączenia składników.
Podajemy z migdałami i miodem różanym (absolutna konieczność!).
Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:
1. Krem bananowo-owsiany z miodem
3. Naleśniki bananowe z miodem
4. Dyniowe drożdżowe z awokado
5. Zdrowe cukierki z miodem w trzech wersjach
8. Serniczki z malinami i miodem
9. Placki z borówkami, miodem i cytryną
10. Marchewkowe naleśniki z miodem
11. Banan w cieście
12. Gofry drożdżowe z jogurtem greckim i miodem o smaku truskawkowo-waniliowym
13. Naleśniki w karmelizowanym sosie pomarańczowym z miodem
14. Tosty na słodko
15. Plackowe brownie z cukinią i miodem
16. Budyniowa owsianka czekoladowa z miodem
17. Ciasto dyniowe z rabarbarem i miodem
18. Pancakes cytrynowe z miodem
19. Jabłko w cieście z karmelizowanym słonecznikiem
21. Kiwi w cieście z miodem rzepakowym
22. Ananas w czekoladowym cieście
23. Omlet z ananasem, czekoladą i miodem
24. Racuchy z bananami i miodem
Odwiedź mój blog kulinarny: My Sweet Morning
Liczba wyświetleń artykułu: 2562
Komentarze z forum pszczelarskiego
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!