Krem jaglany z prażonym jabłkiem, rodzynkami i miodem
Składniki:
- 2 średnie jabłka,
- 1 łyżka miodu,
- 1 łyżeczka masła,
- 2 łyżeczka rodzynków,
- 100 g kaszy jaglanej,
- 1 szklanka mleka 2%,
- 1 łyżka masła z nerkowców,
- cynamon.
Wykonanie:
Kaszę jaglaną gotujemy w wodzie (według przepisu na opakowaniu).
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i miód. Dorzucamy jabłka i rodzynki, podsmażamy, doprawiamy cynamonem. Zestawiamy z ognia.
Ugotowaną kaszę jaglaną blendujemy z mlekiem, masłem z nerkowca i odrobiną cynamonu. Wykładamy do miseczki, posypujemy przygotowanym jabłkiem.
Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:
1. Torcik naleśnikowy z miodem
2. Szarlotka z karmelizowanymi migdałami
3. Nugat z orzechami, żurawiną i miodem
4. Zimowy torcik z żurawiną i kremem z białej czekolady
5. Sałata rzymska z mandarynkami i ogórkiem
6. Krążki owsiane z żurawiną i miodem
7. Amarantusowe batoniki z miodem
8. Korzenna sałatka z tofu i miodem na jabłkach
9. Krem czekoladowo-owocowy z bazylią
10. Tofu smażone w ziołach z miodem
11. Gniazda z ciasta kataifi z miodem
12. Kuskus z warzywami, ziarnami i miodem
13. Ciasto kukurydziane z wiśniami na miodzie
14. Pierniczki z miodem na święta - wersja 1
15. Pierniczki z miodem na święta - wersja 2
16. Owsiane mini batoniki z białą czekoladą i miodem
17. Szpinak z gruszką, pomarańczą i miodem
18. Jajka w koszulce z kuskusem, pomidorkami i miodem
Odwiedź mój blog kulinarny: Pyszne Wege
Liczba wyświetleń artykułu: 2932
Komentarze z forum pszczelarskiego
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!