Szpinak z gruszką, pomarańczą i miodem
Szpinak z gruszką, pomarańczą i miodem
Składniki:
- 150 g szpinaku baby,
- 2 gruszki,
- 1 pomarańcza,
- sok z 1 limonki,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 łyżeczka miodu,
- szczypta soli,
- lubczyk.
Wykonanie:
Szpinak myjemy i osuszamy. Rwiemy na mniejsze kawałki.
Gruszki i pomarańczę obieramy, a następnie kroimy w kostkę.
Oliwę, sok z limonki, miód i przyprawy mieszamy. Dodajemy do szpinaku wymieszanego z owocami.
Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:
1. Torcik naleśnikowy z miodem
2. Szarlotka z karmelizowanymi migdałami
3. Nugat z orzechami, żurawiną i miodem
4. Zimowy torcik z żurawiną i kremem z białej czekolady
5. Sałata rzymska z mandarynkami i ogórkiem
6. Krążki owsiane z żurawiną i miodem
7. Amarantusowe batoniki z miodem
8. Korzenna sałatka z tofu i miodem na jabłkach
9. Krem czekoladowo-owocowy z bazylią
10. Tofu smażone w ziołach z miodem
11. Gniazda z ciasta kataifi z miodem
12. Kuskus z warzywami, ziarnami i miodem
13. Ciasto kukurydziane z wiśniami na miodzie
14. Pierniczki z miodem na święta - wersja 1
15. Pierniczki z miodem na święta - wersja 2
16. Owsiane mini batoniki z białą czekoladą i miodem
17. Krem jaglany z prażonym jabłkiem, rodzynkami i miodem
Odwiedź mój blog kulinarny: Pyszne Wege
Liczba wyświetleń artykułu: 5834
Komentarze z forum pszczelarskiego
blondynekkrk 2015-05-09 07:58:28