Portal Pszczelarski

XIX Dolnośląskie Święto Miodu i Wina w Przemkowie

wydarzenie pszczelarskie pszczelarstwo dolnośląskie wrzesień 2018 2018 Przemków XIX Dolnośląskie Święto Miodu i Wina w Przemkowie Dolnośląskie Święto Miodu i Wina w Przemkowie

Tegoroczne, XIX Dolnośląskie Święto Miodu i Wina w Przemkowie będzie inne niż wszystkie poprzednie. Nie dlatego, że ponownie program będzie niezwykle atrakcyjny, czy że odwiedzi go sporo miłośników pszczelarstwa. To nikogo nie ma prawa dziwić, kto choć raz odwiedził Dolnośląskie Święto Miodu i Wina w trakcie jego 18 dotychczasowych edycji.

Dolnośląskie Święto Miodu i Wina w Przemkowie w 2018 przejdzie do historii, ponieważ stanie się częścią XXXVI Ogólnopolskich Dni Pszczelarza, które w tym roku Zarząd Polskiego Związku Pszczelarstwa powierzył realizację Gminie Przemków.

Program wydarzenia oraz szersze informacje publikowane będą w artykule przypisanym Ogólnopolskim Dniom Pszczelarza.

Zobacz również:

XVIII Dolnośląskie Święto Miodu i Wina w Przemkowie

XVII Dolnośląskie Święto Miodu i Wina w Przemkowie

XVI Dolnośląskie Święto Miodu i Wina w Przemkowie

XV Dolnośląskie Święto Miodu i Wina w Przemkowie

XIV Dolnośląskie Święto Miodu i Wina w Przemkowie

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2313

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Skrzydełka z miodem i chili

Szaszłyki z marynatą miodową

Łukasz Karol Uliasz

Łukasz Karol Uliasz

Autor artykułów

Profesor i dr hc apiterapii i ziołolecznictwa, naturopata dyplomowany, pszczelarz zawodowy, rzeczoznawca chorób pszczół i specjalista pozyskiwania produktów pszczelich. Prefekt Akademii Apiterapii Medycznej i Ziołolecznictwa im. prof. Bogdana Kędzi, promującej dorobek prof. Kędzi oraz apiterapię w użyciu. Autor publikacji pszczelarskich, historycznych, medycznych i etnograficznych. Prowadzi izbę pamięci i mini skansen pszczelarsko-bartniczy w powiecie kozienickim.

10 przykazań profilaktyki zdrowia

Łukasz Karol Uliasz - Rozważania o życiu i zdrowiu. Kontekst apiterapii

Jak rozpoznać prawdziwy miód i unikać podróbek? Praktyczne wskazówki dla konsumenta

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Właściwości i zastosowanie miodu

Skład miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Ernest Bryll

Ernest Bryll

Autor tekstów

Polski poeta, pisarz, autor tekstów piosenek, dziennikarz, tłumacz i krytyk filmowy. Właściciel strony bryll.pl

Modlitwa - Ernest Bryll