Portal Pszczelarski

V Festiwal Miodu i Chleba w Kamieńczyku

Źródło informacji i plakatu: facebook.com/Festiwal-Miodu-i-Chleba-w-Kamie%C5%84czyku-512396432142987/

wydarzenie pszczelarskie targi pszczelarskie sierpień 2016 2016 Kamieńczyk V Festiwal Miodu i Chleba w Kamieńczyku Festiwal Miodu i Chleba w Kamieńczyku Powiatowe Koło Pszczelarzy w Wyszkowie

Burmistrz Wyszkowa serdecznie zaprasza na V edycję Festiwalu Miodu i Chleba w Kamieńczyku. Tegoroczne wydarzenie odbędzie się w niedzielę 7 sierpnia.

Program wydarzenia pn. V Festiwal Miodu i Chleba w Kamieńczyku:

7.08.2016 r. (niedziela)

12:00 - Msza święta w kościele pw. Wniebowzięcia Najświętszej Marii Panny w Kamieńczyku

13:30 - Uroczyste otwarcie festiwalu

13:30-16:30 - Występy zespołów śpiewaczych, m.in.: Gwizdalanki, Wyszkowiacy i Nadbużanie

16:30 - Biesiada Show prowadzona przez Piotra Pręgowskiego

20:00 - Zabawa taneczna pod chmurką

Podczas V Festiwalu Miodu i Chleba w Kamieńczyku odbędą się również m.in.:

- warsztaty pieczenia chleba;

- zawody spławikowe dla wędkarzy;

- wybór produktu festiwalu;

- prezentacja przygotowana przez Powiatowe Koło Pszczelarzy w Wyszkowie;

- degustacja produktów regionalnych;

- dzień otwarty Muzeum Etnograficzno-Historycznego;

- sprzedaż produktów regionalnych.

Plakat wydarzenia pn. V Festiwal Miodu i Chleba w Kamieńczyku:

Miejsce wydarzenia:

Rynek Tadeusza Kościuszki
07-220 Kamieńczyk

Zobacz również:

VII Festiwal Miodu i Chleba w Kamieńczyku

VI Festiwal Miodu i Chleba w Kamieńczyku

IV Festiwal Miodu i Chleba w Kamieńczyku

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 7707

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Miód - produkt pszczeli

Pyłek kwiatowy a pyłek pszczeli

Smotrawa okazała - roślina miododajna

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Ciasto z mąką z czarnego ryżu