Portal Pszczelarski
Firma Łysoń
Firma Łysoń

VII Festiwal Miodu i Chleba w Kamieńczyku

wydarzenia pszczelarskie sierpień 2018 2018 Kamieńczyk VII Festiwal Miodu i Chleba w Kamieńczyku Festiwal Miodu i Chleba w Kamieńczyku Powiatowe Koło Pszczelarzy w Wyszkowie

Powiatowe Koło Pszczelarzy w Wyszkowie wraz z Burmistrzem Wyszkowa serdecznie zapraszają na VII Festiwal Miodu i Chleba w Kamieńczyku. Siódma edycja tego pszczelarskiego wydarzenia odbędzie się w niedzielę 5 sierpnia 2018 r., tradycyjnie już - na Rynku Tadeusza Kościuszki w Kamieńczyku.

Program wydarzenia pn. VII Festiwal Miodu i Chleba w Kamieńczyku 2018:

05.08.2018 r. (niedziela)

12:00 - Msza św. w kościele pw. Wniebowzięcia Najświętszej Marii Panny w Kamieńczyku

13:30 - Uroczyste otwarcie festiwalu

od 13:30

- występ zespołu Czerwone Teksasy

- występy zespołów pieśni i tańca Wyszkowiacy, Jarzębina z Broku, Kapela Łochowska

- warsztaty pieczenia chleba

- konkursy, gry i zabawy

- degustacja produktów regionalnych

- stoiska wystawiennicze

- prezetancja Powiatowego Koła Pszczelarzy w Wyszkowie

- dzień otwarty w Muzeum Etnograficzno-Historycznym w Kamieńczyku

 

Miejsce wydarzenia:

 

Oficjalny plakat wydarzenia:

Zobacz również:

VI Festiwal Miodu i Chleba w Kamieńczyku

V Festiwal Miodu i Chleba w Kamieńczyku

IV Festiwal Miodu i Chleba w Kamieńczyku

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2437

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Chleb z szafranem i miodem

Enactus WSZiB

Enactus WSZiB

Partner serwisu

Zespół międzynarodowej organizacji studenckiej Enactus przy Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Poznaniu. Jego głównym obszarem działalności jest planowanie i realizacja projektów o charakterze edukacyjno-biznesowym w ramach społecznie odpowiedzialnego biznesu (CSR).

BeePower - prelekcja p. Adriana Suszki. Cz. 2.

Opowiemy faktów full, jak w biznesie działa ul

BeePower – Be or not to be, depends on a bee!

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Szaszłyki z marynatą miodową

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Skrzydełka z miodem i chili