Portal Pszczelarski

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Na zdjęciu ser twarogowy z miodem i orzechami. Autorka zdjęcia: Ewa Jarosz Źródło zdjęcia: Dietetyk w Stolicy

przepis z miodem miód ser twarogowy z miodem deser z miodem

Składniki dla jednej osoby:
- 2 plastry sera twarogowego,
- kilka orzechów włoskich,
- łyżka miodu.

Idealne na deser! Można wykorzystać również przy śniadaniu - jeśli lubimy na słodko lub w ramach podwieczorku. Spróbuj koniecznie:)

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy

2. Słodka sałatka z kurczakiem

3. Ciasto orzechowe z miodem

4. Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

5. Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

 

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 7209

Komentarze z forum pszczelarskiego

Lukasz_Baniak 2014-06-19 12:47:46

Muszę przyznać, że bardzo krótki przepis. Trudno w nim coś popsuć hehe



  Współpracują z portalem:

SKN Apis

SKN Apis

Partner serwisu

Studenckie Koło Naukowe "Apis" funkcjonuje na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierując swoje działania do wszystkich miłośników owadów użytkowych.

Zbiórka nasion i sadzonek roślin miododajnych i pyłkodajnych. SKN Apis 2016

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasteczka lekko miodowe

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Ciasto z mąką z czarnego ryżu