Portal Pszczelarski

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Na zdjęciu ser twarogowy z miodem i orzechami. Autorka zdjęcia: Ewa Jarosz Źródło zdjęcia: Dietetyk w Stolicy

przepis z miodem miód ser twarogowy z miodem deser z miodem

Składniki dla jednej osoby:
- 2 plastry sera twarogowego,
- kilka orzechów włoskich,
- łyżka miodu.

Idealne na deser! Można wykorzystać również przy śniadaniu - jeśli lubimy na słodko lub w ramach podwieczorku. Spróbuj koniecznie:)

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy

2. Słodka sałatka z kurczakiem

3. Ciasto orzechowe z miodem

4. Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

5. Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

 

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 8814

Komentarze z forum pszczelarskiego

Lukasz_Baniak 2014-06-19 12:47:46

Muszę przyznać, że bardzo krótki przepis. Trudno w nim coś popsuć hehe

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Pszczoły w szkole w czerwcu

Szkolny Dzień Pszczoły

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.) - Podstawowe informacje

Hodowla murarki ogrodowej (Osmia rufa L.)

Ciasto czekoladowe z miodem - przepis

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Sałatka z ogórków w zalewie octowo-miodowej na zimę

Kutia wigilijna z miodem pitnym

Kaczka po mazursku

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Racuchy z bananami i miodem

Pełnoziarniste placki z gruszką i miodem z pyłkiem pszczelim

Lawendowe ciasto dyniowe