Portal Pszczelarski

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Na zdjęciu: pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi. Autorka zdjęcia: Ewa Jarosz Źródło zdjęcia: Dietetyk w Stolicy

przepis z miodem miód pieczone owoce z miodem deser z miodem

Tak smacznym śniadanie można śmiało rozpocząć dzień!

Składniki:
-
2 nektarynki,
- 4 małe śliwki,
- 4 łyżki płatków owsianych,
- łyżka miodu.

Wykonanie:
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.

Opłukane owoce kroimy w kostkę, mieszamy  z płatkami owsianymi i łyżką miodu.

Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 10-15 minut.

Upieczone wieczorem można zjeść rano na zimno albo podgrzać w piekarniku.

Dobrym dodatkiem będzie ser twarogowy lub homogenizowany naturalny.

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

2. Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy

3. Ciasto orzechowe z miodem

4. Słodka sałatka z kurczakiem

Odwiedź mój blog kulinarny: Dietetyk w Stolicy

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 6450

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Szkolny Dzień Pszczoły

Pszczoły w szkole w czerwcu

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Właściwości i zastosowanie miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Kontrola jakości miodu

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski