Portal Pszczelarski

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Na zdjęciu: pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi. Autorka zdjęcia: Ewa Jarosz Źródło zdjęcia: Dietetyk w Stolicy

przepis z miodem miód pieczone owoce z miodem deser z miodem

Tak smacznym śniadanie można śmiało rozpocząć dzień!

Składniki:
-
2 nektarynki,
- 4 małe śliwki,
- 4 łyżki płatków owsianych,
- łyżka miodu.

Wykonanie:
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.

Opłukane owoce kroimy w kostkę, mieszamy  z płatkami owsianymi i łyżką miodu.

Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 10-15 minut.

Upieczone wieczorem można zjeść rano na zimno albo podgrzać w piekarniku.

Dobrym dodatkiem będzie ser twarogowy lub homogenizowany naturalny.

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

2. Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy

3. Ciasto orzechowe z miodem

4. Słodka sałatka z kurczakiem

Odwiedź mój blog kulinarny: Dietetyk w Stolicy

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 6164

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Linia pszczół M: Norweska (NOR)

Rzepak rozpoczyna kwitnienie - 2014

Różnice między pszczołą a osą

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Pularda w złotem kolorze z kartoflanymi kulkami

Kaczka po mazursku

Sałatka z ogórków w zalewie octowo-miodowej na zimę

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Amarantusowe batoniki z miodem

Pierniczki z miodem na święta - wersja 2

Krążki owsiane z żurawiną i miodem

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Historia pasieki rodzinnej Netczuków

Morfologia murarki ogrodowej (Osmia rufa L.)

Hodowla murarki ogrodowej (Osmia rufa L.)