Portal Pszczelarski

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Na zdjęciu: pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi. Autorka zdjęcia: Ewa Jarosz Źródło zdjęcia: Dietetyk w Stolicy

przepis z miodem miód pieczone owoce z miodem deser z miodem

Tak smacznym śniadanie można śmiało rozpocząć dzień!

Składniki:
-
2 nektarynki,
- 4 małe śliwki,
- 4 łyżki płatków owsianych,
- łyżka miodu.

Wykonanie:
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.

Opłukane owoce kroimy w kostkę, mieszamy  z płatkami owsianymi i łyżką miodu.

Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 10-15 minut.

Upieczone wieczorem można zjeść rano na zimno albo podgrzać w piekarniku.

Dobrym dodatkiem będzie ser twarogowy lub homogenizowany naturalny.

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

2. Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy

3. Ciasto orzechowe z miodem

4. Słodka sałatka z kurczakiem

Odwiedź mój blog kulinarny: Dietetyk w Stolicy

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 5615

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Ciasto czekoladowe z miodem – komentarz do przepisu

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.) - Podstawowe informacje

Rola murarki ogrodowej w uprawach sadowniczych

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Pierniczki na miodzie

Ciasteczka imbirowe z miodem

Kurczak z sosem sojowym i miodem

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Konfitura z melona z imbirem i miodem

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich