Portal Pszczelarski
Firma Łysoń
Firma Łysoń

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Na zdjęciu tartaletki na słodko z bananami i czekoladą. Autorka zdjęcia: Magdalena Gapińska Źródło zdjęcia: Nad paleniskiem

przepis z miodem miód tartaletki tartaletki z miodem deser z miodem

Oto mój przepis na tartaletki na słodko - z bananami i czekoladą:

Składniki: 
- ciasto francuskie,
- banan,
- czekolada mleczna,
- masło,
- miód.

Proporcji nie podam, bo to - wiadomo - zależy ile chcemy zrobić.

Foremki smarujemy masłem, wyklejamy ciastem francuskim. Na spodzie układamy pokrojoną w kostkę czekoladę, następnie pokrojonego w plasterki banana, łyżeczkę miodu, a z wierzchu posypujemy czekoladą startą na tarce. Pieczemy w 150 stopniach 10-15 minut.

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Wigilijne łazanki na bogato

2. Bananowe chipsy z miodem

3. Bigos staropolski na winie z miodem

4. Majowy miodem z mniszka lekarskiego

5. Nalewka jaśminowa z miodem

Odwiedź mój blog kulinarny: Nad paleniskiem

5. Nalewka jaśminowa z miodem

Odwiedź mój blog kulinarny: Nad paleniskiem
Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 3860

Komentarze z forum pszczelarskiego

blondynekkrk 2014-01-21 19:08:08

Mmmm wydaje się proste! Chyba dam radę:)



  Współpracują z portalem:

Arboretum Inspiruje

Arboretum Inspiruje

Partner serwisu

Projekt edukacyjny realizowany w Gimnazjum Publicznym nr 1 im. Ks. Jana Twardowskiego w Czechowicach-Dziedzicach. W tym roku działania projektowe skupiają się wokół pszczół. Projekt jest laureatem konkursu grantowego „Z Kujawskim pomagam pszczołom”. Więcej na Facebook'u: Arboretum-Inspiruje

Arboretum Inspiruje podczas Święta Pszczół

Kolorowanka o pszczołach dziełem gimnazjalistek

Arboretum Inspiruje do pomagania pszczołom

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Skrzydełka z miodem i chili

Szaszłyki z marynatą miodową

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Wigilijne łazanki na bogato

Bananowe chipsy z miodem

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę