Portal Pszczelarski

4 Festiwal Miodu - Miodobranie w Katowicach 2018

wydarzenie pszczelarskie październik 2018 2018 Katowice 4 Festiwal Miodu - Miodobranie w Katowicach 2018 Festiwal Miodu - Miodobranie w Katowicach Jarmarki Śląskie Śląski Związek Pszczelarzy w Katowicach

Śląski Związek Pszczelarzy w Katowicach wraz z Nadleśnictwem Katowice serdecznie zapraszają na 4 Festiwal Miodu - Miodobranie w Katowicach 2018. Czwarta edycja górnośląskiego festiwalu miodowego odbędzie się w terminie 3-7 października 2018 r. na katowickim rynku.

Tegoroczne wydarzenie obfitować będzie w prelekcje na temat właściwości zdrowotnych miodu oraz znaczenia pszczół w ekosystemie. Poza licznymi kramami z produktami pszczelimi namłodsi uczestnicy festiwalu będą mogli zobaczyć pszczoły na żywo w ulach pokazownych.

Godziny otwarcia festiwalu:

03.10.2018 r. (środa) - 10:00-18:00

04.10.2018 r. (czwartek) - 10:00-18:00

05.10.2018 r. (piątek) - 10:00-18:00

06.10.2018 r. (sobota) - 10:00-18:00

07.10.2018 r. (niedziela) - 10:00-18:00

Zobacz również:

2 Festiwal Miodu - Miodobranie w Katowicach 2016

II Festiwal Miodu w Katowicach (fotorelacja)

II Festiwal Miodu w Katowicach - relacja z wydarzenia

II Festiwal Miodu w Katowicach (zapowiedź imprezy)

Festiwal miodu Miodobranie w Katowicach

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 1951

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Szaszłyki z marynatą miodową

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Nalewka jaśminowa z miodem

Wigilijne łazanki na bogato

Bigos staropolski na winie z miodem

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Słodka sałatka z kurczakiem

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie