Portal Pszczelarski


Pasieka Tadeusza Trubaja

Pan Tadeusz Trubaj udowadnia, że można i należy spełniać swoje marzenia. Jest od trzech lat właścicielem pasieki liczącej 18 rodzin pszczelich. W planach ma powiększyć pasiekę do 25 pni pszczelich.

Jest to również szczęśliwiec, na którego działce od dwóch lat rośnie okratek australijski (bardzo rzadki gatunek grzybów z rodziny sromotnikowatych) oraz regularnie od 2018 roku odwiedza zadrzechnia fioletowa (niezwykle rzadko występująca pszczoła samotnica).

Pasieka Tadeusza Trubaja w Głuchołazach. Autor: Tadeusz TrubajPasieka Pana Tadeusza Trubaja w Głuchołazach. Autor: Tadeusz TrubajOkratek australijski. Autor zdjęcia: Tadeusz Trubaj

Liczba wyświetleń galerii: 3912

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Biały miód leśny z Mount Oku

VI Interdyscyplinarna Konferencja TYGIEL

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 1.

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Chleb na owsiance z miodem

Sałatka z kalafiora z miodem

Ogórki z miodem

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Kutia wigilijna z miodem pitnym

Pularda w złotem kolorze z kartoflanymi kulkami

Kaczka po mazursku

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Chleb z szafranem i miodem

Bastani – perskie lody szafranowe

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą