Portal Pszczelarski


Jesienne Spotkanie Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej 2016

Dzięki uprzejmości pana Kazimierza Wiśniowskiego, Czytelnicy Portalu Pszczelarskiego mogą zapoznać się z fotorelacją z Jesiennego Spotkania Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej. To wyjątkowe wydarzenie pszczelarskie, rokrocznie jest okazją do spotkania wyjątkowych ludzi - pszczelarzy z pasją. To właśnie oni, w kulturalny sposób wymieniają się między sobą poglądami i doświadczeniami na temat pszczelarzenia. A to wszystko przy wspólnym biesiadowaniu.

W związku z tym, że żadne słowa nie oddadzą atmosfery jaka towarzyszy temu wydarzeniu, serdecznie zapraszamy do fotorelacji.

Autorem zdjęć jest pan Kazimierz Wiśniowski.

Zobacz również:

Jesienne Spotkanie Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej - relacja z wydarzenia

Uczestnicy jesiennego Spotkania Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiPszczelarze na wydarzeniu pn. Jesienne Spotkanie Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiUczestnicy wydarzenia pn. Jesienne Spotkanie Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiZnak: Teren prywatny. Uwaga pszczoły. Groźba pożądlenia. Autor: Kazimierz WiśniowskiUle. Autor: Kazimierz WiśniowskiUl drewniany. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiUczestnicy Jesiennego Spotkania Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiJesienne Spotkanie Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiCzęść uczestników Jesiennego Spotkania Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiZabytkowy sprzęt pszczelarski. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiUczestnicy dyskutujący podczas Jesiennego Spotkania Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiWystąpienie podczas Jesiennego Spotkania Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiNagrody dla pszczelarzy podczas Jesiennego Spotkania Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiWyróżnienia dla pszczelarzy podczas Jesiennego Spotkania Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiPszczelarze podczas Jesiennego Spotkania Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiCiepły posiłek dla pszczelarzy podczas Jesiennego Spotkania Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiSmaczny posiłek podczas Jesiennego Spotkania Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiBiesiada pszczelarzy podczas Jesiennego Spotkania Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiUczestnicy Jesiennego Spotkania Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiObowiązki. Jesienne Spotkanie Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiWymiana doświadczeń między pszczelarzami podczas Jesiennego Spotkania Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiJesienne Spotkanie Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej to idealne miejsce do wymiany zdań na temat różnych sposobów pszczelarzenia. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiUczestnicy Jesiennego Spotkania Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej w 2016 r. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiRozmowy pszczelarzy podczas Jesiennego Spotkania Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej. Autor zdjęcia: Kazimierz WiśniowskiPyszny posiłek dla uczestników Jesiennego Spotkania Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej. Autor zdjęcia: Kazimierz Wiśniowski

Liczba wyświetleń galerii: 5465



  Współpracują z portalem:

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Właściwości i zastosowanie miodu

Skład miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Szaszłyki z marynatą miodową

Skrzydełka z miodem i chili