Portal Pszczelarski

Jesienne Spotkanie Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej 2016 - relacja z wydarzenia

pszczelarstwo śląskie relacja z wydarzenia Jesienne Spotkanie Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej 2016 Pasieka Malwa Koło Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej Beskidzki Związek Pszczelarzy Bartnik Krzysztof Zych Tadeusz Sabat Andrzej Walewski

1 października 2016 r. pszczelarze z Koła Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej spotkali się na wspólnym "prażonym". Spotkanie odbyło się  w pasiece Malwa w Grojcu koło Oświęcimia, której właścicielem jest Krzysztof Zych.

Pszczelarzy zaszczycili swą obecnością: okoliczni sołtysi, starosta oświęcimski  i wiceprezydent miasta Oświęcim, prezydent Polskiego Związku Pszczelarskiego Tadeusz Sabat z małżonką, prezes Beskidzkiego Związku Pszczelarzy Bartnik z Bielska-Białej Andrzej Walewski, miejscowy proboszcz ks. Józef Zborek, ks. Marek Kręcioch z Kobiernic oraz przedstawiciele kół pszczelarskich z Bojszów, Porąbki, Starej Wsi, Jawiszowic, Pszczyny i Czechowic-Dziedzic.

Już kilkakrotnie uczestniczyłem w tej imprezie, ale zawsze  jestem pod wrażeniem jej  wyjątkowej atmosfery. To wyjątkowa okazja spotkania wyjątkowych ludzi, jak również sposobność do podzielenia się wrażeniami i spostrzeżeniami z minionego sezonu. Przy ciepłej pogodzie biesiadowano do zmroku przy przepysznych prażonkach i wyśmienitej miodówce.

Dziękując gospodarzom za zaproszenie na to wyjątkowe wydarzenie, życzę jednocześnie spokojnej zimowli dla ich podopiecznych!

Zobacz również:

Jesienne spotkanie Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej 2016 (galeria zdjęć)



Liczba wyświetleń artykułu: 2319

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Łukasz Zabłocki

Łukasz Zabłocki

Autor tekstów

Właściciel dużego gospodarstwa pasiecznego w południowo-zachodniej Polsce.

Wpływ ciepłej zimy na rodziny pszczele

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Żeberka z rabarbarem pięciu smaków i miodem

Irlandzkie bułeczki owsiane z miodem

Bigos z miodem

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Omlet z ananasem, czekoladą i miodem

Dyniowe drożdżowe z awokado

Kiwi w cieście z miodem rzepakowym