Portal Pszczelarski

Jesienne Spotkanie Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej 2016 - relacja z wydarzenia

pszczelarstwo śląskie relacja z wydarzenia Jesienne Spotkanie Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej 2016 Pasieka Malwa Koło Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej Beskidzki Związek Pszczelarzy Bartnik Krzysztof Zych Tadeusz Sabat Andrzej Walewski

1 października 2016 r. pszczelarze z Koła Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej spotkali się na wspólnym "prażonym". Spotkanie odbyło się  w pasiece Malwa w Grojcu koło Oświęcimia, której właścicielem jest Krzysztof Zych.

Pszczelarzy zaszczycili swą obecnością: okoliczni sołtysi, starosta oświęcimski  i wiceprezydent miasta Oświęcim, prezydent Polskiego Związku Pszczelarskiego Tadeusz Sabat z małżonką, prezes Beskidzkiego Związku Pszczelarzy Bartnik z Bielska-Białej Andrzej Walewski, miejscowy proboszcz ks. Józef Zborek, ks. Marek Kręcioch z Kobiernic oraz przedstawiciele kół pszczelarskich z Bojszów, Porąbki, Starej Wsi, Jawiszowic, Pszczyny i Czechowic-Dziedzic.

Już kilkakrotnie uczestniczyłem w tej imprezie, ale zawsze  jestem pod wrażeniem jej  wyjątkowej atmosfery. To wyjątkowa okazja spotkania wyjątkowych ludzi, jak również sposobność do podzielenia się wrażeniami i spostrzeżeniami z minionego sezonu. Przy ciepłej pogodzie biesiadowano do zmroku przy przepysznych prażonkach i wyśmienitej miodówce.

Dziękując gospodarzom za zaproszenie na to wyjątkowe wydarzenie, życzę jednocześnie spokojnej zimowli dla ich podopiecznych!

Zobacz również:

Jesienne spotkanie Pszczelarzy Ziemi Oświęcimskiej 2016 (galeria zdjęć)



Liczba wyświetleń artykułu: 2725

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

Słodka sałatka z kurczakiem

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Koktajl 3 razy M (Melon, Mango, Miód)

Sos malinowo-miodowy

Grillowana karkówka miodowa

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie