Portal Pszczelarski

II Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim

Na obrazku: baner promujący wydarzenie pn. II Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim. Źródło obrazka i informacji: minscypszczelarze.pl/

wydarzenie pszczelarskie konferencja pszczelarska marzec 2016 2016 Mińsk Mazowiecki Stowarzyszenie Pszczelarzy Ziemi Mińskiej Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim II Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim Zbigniew Lipiński Krystyna Pohorecka Dariusz Teper Cezary Kruk

Stowarzyszenie Pszczelarzy Ziemi Mińskiej w Mińsku Mazowieckim zaprasza na kolejną, drugą odsłonę Mazowieckiej Konferencji Pszczelarskiej w Mińsku Mazowieckim "Pomóżmy pszczołom przetrwać". Ta odbędzie się 13 marca 2016 r w Zespole Szkół nr 1 przy ul. Budowlanej 4.

Program wydarzenia pn. II Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim:

13.03.2016 r. (niedziela)

8:00-8:45 - Rejestracja uczestników konferencji 

8:45-9:15 - Uroczyste rozpoczęcie Konferencji 

9:15-11:15 - dr Zbigniew Lipiński: "Sposoby ochrony kondycji rodzin pszczelich w warunkach skażenia i ubożenia pastwiska pszczelego" 

11:15-11:30 - Przerwa kawowa 

11:30-13:20 - dr Krystyna Pohorecka: "Problematyka inwazji roztoczy V. destructor w krajowych pasiekach, w świetle aktualnych wyników badań" 

13:20-14:00 - Obiad 

14:00-15:30 - dr Dariusz Teper: "Analiza pyłkowa - jedno z najważniejszych badań jakościowych miodów" 

15:30-15:40 - Przerwa kawowa 

15:40-16:40 - mgr inż. Cezary Kruk: "Jak prawidłowo unasienić matkę pszczelą" 

16:40-17:00 - Panel dyskusyjny 

17:00 - Zakończenie konferencji 

Udział w II Mazowieckiej Konferencji  Pszczelarskiej w Mińsku Mazowieckim jest bezpłatny. 

Każdy z uczestników może skorzystać z obiadu w cenie 15 zł. Wpłaty na obiad przyjmowane są do 10.03.2016 r. na numer konta: Bank BGŻ 81 2030 0045 1170 0000 0493 8670 

Osoby zainteresowane uczestniczeniem w konferencji proszone są o potwierdzenie przybycia najpóźniej do dnia 10 marca 2016 r. na e-mail: minscypszczelarze@minscypszczelarze.pl  
lub telefonicznie: 607 578 478. 

W trakcie wydarzenia przewidziana jest m.in. wystawa sprzętu pszczelarskiego, książek o tematyce pszczelarskiej oraz roślin miododajnych. 

Zobacz również:

IV Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim

III Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim

I Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 3206

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Ciasteczka imbirowe z miodem

Sałata z grejpfrutem, serem pleśniowym i sosem winegret z miodem

Ogórki z miodem

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Naleśniki ze skórką cytrynową i pyłkiem pszczelim

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Pularda w złotem kolorze z kartoflanymi kulkami

Bogdan Piekarz

Bogdan Piekarz

Autor tekstów

Pszczelarz z przeszło 70-letnim doświadczeniem. Autor licznych publikacji w branżowych czasopismach. Członek Rejonowego Koła Pszczelarzy nr 2 w Łodzi.

Główny przegląd wiosenny rodzin pszczelich

Miodobranie - krok po kroku

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy

Ser twarogowy z miodem i orzechami