Śledzie w korzennej marynacie z miodem
Śledzie w korzennej marynacie
Składniki:
- 0,5 kg solonych śledzi,
- 2 cebule,
- 4 łyżki oleju,
- 3 łyżki miodu,
- 1 łyżeczka Paprini Italiano,
- 1 łyżeczka gorczycy białej,
- 0,5 łyżeczki imbiru,
- 50 ml octu winnego,
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej mielonej,
- 8-10 ziaren jałowca,
- 1 łyżeczka ziela angielskiego,
- pieprz ziołowy.
Wykonanie:
Śledzie zamoczyć w wodzie na 10 minut, a następnie pokroić na kawałki. Drobno pokrojoną cebulkę zeszklić na oleju i dodać wszystkie zioła i przyprawy.
Ostudzoną marynatą polewamy śledzie i podajemy jako zakąskę. Najlepszy smak uzyskamy, jeśli śledzie będą się marynowały przez 2 dni przed podaniem.
Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:
3. Panna cotta z miodem i orzechami włoskimi
4. Irlandzkie bułeczki owsiane z miodem
5. Pierogi z kaszą jaglaną, jabłkami i miodem
6. Koktajl pietruszkowy z miodem
7. Sałatka kobieca Keep smiling z miodem
8. Sałatka z kalafiora z miodem
10. Kukurydziane bułeczki z miodem
11. Chleb na owsiance z miodem
12. Żeberka z rabarbarem pięciu smaków i miodem
13. Kruidnoten - holenderskie ekspresowe pierniczki z miodem
Odwiedź mój blog kulinarny: Amku-Amku
Liczba wyświetleń artykułu: 3375
Komentarze z forum pszczelarskiego
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!