Ryż cytrynowy z miodem
Ryż cytrynowy z miodem
Mój przepis na pyszny ryż cytrynowy z miodem.
Składniki:
- 20 dag ryżu,
- 1 łyżka cukru,
- 3 łyżki masła,
- 2 cytryny,
- 1 limonka,
- 2 ząbki czosnku,
- mała cebula,
- 2 łyżki miodu,
- sól,
- pieprz.
Wykonanie:
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Rozgrzać łyżkę masła i zeszklić cebulę z czosnkiem.
Ryż przepłukać i wrzucić na patelnię. Chwilę podsmażyć i zalać trzema szklankami wody. Posolić. Gotować ryż aż pochłonie wodę.
Cytryny sparzyć, pokroić na plasterki. Kilka plasterków zostawić w całości, resztę pokroić na małe kawałki.
Pozostałe masło rozgrzać z miodem, uprażyć cytryny i połączyć z ryżem. Wymieszać.
Podawać udekorowane plasterkami cytryny.
Smacznego:)
Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:
1. Kaczka z pieczarkami i miodem
2. Pstrąg z miodem w sosie orzechowym
4. Herbata z miodem na przeziębienie
5. Kaczka duszona z miodem w sosie pomarańczowym na czerwonej kapuście
6. Filet limonkowo-miodowy z ziołami
8. Tarta z brzoskwiniami i miodem
9. Szynka miodowo-musztardowa z rozmarynem
10. Marlenka - ciasto z miodem
11. Kluski leniwe w sosie maślano-miodowym
12. Żeberka w sosie czosnkowo-miodowym
13. Kurczak w różowej marynacie
14. Koktajl 3 razy M (Melon, Mango, Miód)
15. Letnia sałatka z szynką, melonem i miodem
16. Grillowana karkówka miodowa
18. Lekko miodowa sałatka z ogórków i czerwonej cebuli
Odwiedź również mój blog: Eksplozja smaku.
Liczba wyświetleń artykułu: 5866
Komentarze z forum pszczelarskiego
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!