Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami
Figi warto jeść, bo bardzo dobrze wypływają na układ trawienny. O ich niezwykłych właściwościach wiedzieli już starożytni Egipcjanie i Grecy. Świeże figi są cudownym dodatkiem do deserów i ciast. Można je również podać na śniadanie.
Składniki na figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami:
- świeże figi,
- jogurt bałkański,
- łuskane pistacje,
- glazura balsamiczna lub miód.
Wykonanie:
Figi myjemy, osuszamy i kroimy na 8 części.
Do miseczki nakładamy jogurt bałkański, wrzucamy pistacje, układamy na wierzchu figi po czym polewamy miodem lub glazurą balsamiczną.
Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:
1. Miodowe ciasto z sezamową bezą
2. Ciasto z mąką z czarnego ryżu
4. Żurawina z miodem i wanilią
5. Pierniczki świąteczne z miodem
Odwiedź również mój blog: Kuchniokracja
Liczba wyświetleń artykułu: 3652
Komentarze z forum pszczelarskiego
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!