Portal Pszczelarski

Łosoś w musztardzie i miodzie

Na zdjęciu łosoś w musztardzie i miodzie. Autorka zdjęcia: Magdalena Faltyn. Źródło zdjęcia: Kuchnia Krokusia

przepis z miodem miód łosoś w musztardzie i miodem łosoś z miodem ryba z miodem

Łosoś to moja ulubiona rybka, którą mogę jeść pod każdą postacią i o każdej porze dnia i nocy :) Łosoś jest soczysty z posmakiem słodkim dzięki temu, że w marynacie jest miód, ale i lekko ostry przez musztardę. Przepis wart polecenia więc polecam :)

Składniki:
- filety z łososia,
- 4 łyżki oliwy z oliwek,
- 3 łyżki miodu,
- 4 łyżki ostrej musztardy,
- sok z 1/2 cytryny,
- 3 ząbki czosnku,
- 2 łyżki masła,
- sól,
- pieprz.

Przygotowanie:
Łososia filetujemy od skóry.

Do miski dodajemy 2 łyżki oliwy, 3 łyżki miodu, 4 łyżki musztardy, sok z cytryny, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz – dokładnie mieszamy.

Do tak przygotowanej marynaty wkładamy kawałki łososia – delikatnie mieszamy i wkładamy do lodówki na 6 godzin (można krócej).

Na patelnie dodajemy 2 łyżki oliwy i 2 łyżki masła. Na ciepłym rozpuszczonym tłuszczu kładziemy kawałki łososia, obsmażamy z dwóch stron.

Smacznego!

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chilli

2. Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

3. Marchewka z jabłkiem i miodem

4. Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Odwiedź mój blog kulinarny: Kuchnia Krokusia

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 4327

Komentarze z forum pszczelarskiego

blondynekkrk 2014-01-07 11:48:24

Łosoś jest bardzo drogi ale spróbuję z inną rybą ;) A wynikiem pochwalę się :D

pszczelarka78 2014-01-09 23:32:26

Ja uwielbiam łososia, dobra ryba. Muszę wypróbować przepis, koniecznie!



  Współpracują z portalem:

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Łosoś w musztardzie i miodzie

Marchewka z jabłkiem i miodem

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Jak wygląda ochrona pszczół na Śląsku w 2017?

Dni Otwartych Drzwi w firmie Łysoń 2016

XIX Wojewódzka Konferencja Pszczelarska

Enactus WSZiB

Enactus WSZiB

Partner serwisu

Zespół międzynarodowej organizacji studenckiej Enactus przy Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Poznaniu. Jego głównym obszarem działalności jest planowanie i realizacja projektów o charakterze edukacyjno-biznesowym w ramach społecznie odpowiedzialnego biznesu (CSR).

O co chodzi w BeePower!?

BeePower! w Polsce i za granicą

BeePower – Be or not to be, depends on a bee!

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie