Portal Pszczelarski

Pszczelarze z RKP BARĆ w Bielińcu wsparli akcję charytatywną 2022

pszczelarstwo podkarpackie akcja pszczelarska Regionalne Koło Pszczelarzy BARĆ w Bielińcu Wacław Piędel Pasieka na ogrodzie Małgorzata Sudoł

W dniu 20 sierpnia 2022 roku Pasieka na ogrodzie należąca do Małgorzaty Sudoł i Wacława Piędel z Regionalnego Koła Pszczelarzy "BARĆ" w Bielińcu wzięła udział w akcji charytatywnej dla ośmioletniej chorej dziewczynki Kasi, która potrzebuje środków na operację. Akcja była przeprowadzona w 350. rocznicę bitwy pod Narolem. Pod pałacem Łosiów odbyła się rekonstrukcja jednej z 10 bitew stoczonych podczas wyprawy hetmana wielkiego koronnego Jana III Sobieskiego na czambuły tatarskie. 

Natomiast w dniu 28 sierpnia 2022 roku Regionalne Koło Pszczelarzy "BARĆ’" wzięło udział w konkursie kulinarnym "Grzybowe smaki", który odbył się podczas XVII edycji imprezy plenerowej "GRZYBY HARASIUKI 2022" otrzymując wyróżnienie. Na swoim stoisku pszczelarze oferowali zarówno produkty pszczele takie jak: miód, pierzgę, pyłek, świece woskowe, ciasta na bazie miodu, przetwory z dodatkiem miodu i nalewki na miodzie. Produkty cieszyły się dużym zainteresowaniem.

Zobacz również:

Grzyby Harasiuki 2022 (galeria zdjęć)



Liczba wyświetleń artykułu: 717

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Pierniczki świąteczne z miodem

Ciasteczka lekko miodowe

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Wiktoria Bajek

Wiktoria Bajek

Autorka tekstów

Studentka pedagogiki o specjalności resocjalizacja. Na co dzień pasjonatka pszczół miodnych i nie tylko. Szczególnie zainteresowana warunkami optymalnymi dla bytowania i rozwoju pszczół. Pasjonatka przyrody i długich spacerów.

Poliuretan czy drewno - który materiał lepszy na ul?

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Pasta miodowo-miętowa

Kaczka z pieczarkami i miodem

Lekko miodowa sałatka z ogórków i czerwonej cebuli