Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - jak korzystać?

Źródło obrazka: http://www.portalpszczelarski.pl/4/forum.html

forum pszczelarskie poradnik instrukcja

Forum pszczelarskie to jedno z obowiązkowych miejsc na niniejszej stronie dla pszczelarzy. Jego celem jest umożliwienie wymiany zdań oraz podzielenie się doświadczeniem zarówno między zawodowymi pszczelarzami, jak i miłośnikami pszczół oraz amatorami dobrego miodu.

Forum pszczelarskie znajduje się pod linkiem: http://www.PortalPszczelarski.pl/4/forum.html . Można je również odwiedzić klikając w menu (które znajduje się w prawym górnym rogu strony) przycisk "FORUM" (między: "ARTYKUŁY" a "OGŁOSZENIA").

Forum pszczelarskie zostało podzielone na 12 kategorii. Każda z nich została wyróżniona na forum kolorem pomarańczowo-brązowym. Kategorie forum pszczelarskiego to:
- Apiterapia i kosmetologia,
- Baza pożytkowa,
- Biologia pszczół,
- Choroby, zagrożenia i ochrona pszczół,
- Chów i hodowla pszczół,
- Ekonomika pszczelarstwa,
- Gospodarka pasieczna,
- Miodosytnictwo i kulinaria,
- Prawo w pasiece,
- Produkty pszczele,
- Szybkie pytanie - krótka odpowiedź,
- Komentarze do artykułów.

Klikając w każdy z linków powyżej, można bezpośrednio przenieść się do odpowiedniej kategorii i przeglądać listę tematów (oznaczonych kolorem białym) utworzonych przez użytkowników portalu. Tematy wyświetlane są w logicznym porządku. Na samym szczycie listy znajdują się tematy, które zostały utworzone jako ostatnie, tudzież zawierają najnowszą odpowiedź (post).

Aby móc utworzyć lub dokonać odpowiedzi w istniejącym temacie, należy posiadać konto na Portalu Pszczelarskim.

REJESTRACJA:
W tym celu należy na samej górze strony (nad pomarańczowo-brązowym paskiem) kliknąć przycisk: "ZAREJESTRUJ SIĘ" i postępować zgodnie z instrukcją zawartą na  stronie rejestracji.
Użytkownicy, którzy posiadają konto na Facebooku mogą znacznie szybciej przejść przez proces rejestracji. Wystarczy kliknąć w niebieski przycisk: "Zaloguj się" i wybrać nick.

LOGOWANIE:
Po poprawnie przeprowadzonym procesie rejestracji (rejestracji na stronie i kliknięciu w link aktywacyjny znajdujący się w mailu) należy się zalogować. Użytkownicy, którzy skorzystali z tradycyjnej rejestracji (klikając przycisk "ZAREJESTRUJ SIĘ") powinni wpisać w białe krateczki na samej górze strony: adres e-mail (np. kowalski@wp.pl) oraz hasło, a następnie kliknąć przycisk z napisem na szarym tle "ZALOGUJ SIĘ".
Osoby, które zarejestrowały się z wykorzystaniem konta z Facebooka mogą logować się w wyżej wymieniony sposób (podając e-mail oraz hasło do logowania do Facebooka w białych krateczkach) lub klikając "Zaloguj się" na niebieskim tle.

TWORZENIE NOWEGO TEMATU:
1. Aby utworzyć nowy temat należy wybrać spośród 12 kategorii tą, która jest najbardziej zbieżna z planowanym tytułem.
2. Po kliknięciu w daną kategorię, pod listą istniejących tematów znajduje się napis: "Rozpocznij duskusję", a pod nim trzy krateczki: jedna do wpisania tematu, druga do wpisania treści (pytania lub rozwinięcia myśli z tematu), trzecia do przepisania kodu z obrazka znajdującego się obok niej.
3. Po uzupełnieniu wszystkich trzech pól należy kliknąć "Dodaj temat".

Jeżeli po kliknięciu w daną kategorię pod listą tematów znajduje się napis: "Rozpocznij dyskusję: Musisz się zalogować aby móc pisać na forum." oznacza to, że musimy ponownie przejść przez LOGOWANIE.

Przed dodaniem tematu należy zapoznać się z tematami już istniejącymi. Jeżeli znajdzie się temat zbieżny z planowanym do dodania, należy zaniechać tworzenia nowego, a jedynie skorzystać z możliwości odpowiedzi.

TWORZENIE ODPOWIEDZI (DODAWANIE POSTU) DO ISTNIEJĄCEGO TEMATU:
Aby utworzyć odpowiedź (dodać post) do istniejącego tematu należy:
1. Zalogować się (jeżeli tego wcześniej nie zrobiliśmy).
2. Wybrać kategorię.
3. Kliknąć temat, w którym pragniemy dodać odpowiedź.
4. Wypełnić dwa pola (treść posta oraz przepisać kod z obrazka obok), które znajdują się pod wszystkimi odpowiedziami wybranego tematu.
5. Kliknąć przycisk "Odpowiedz".

Jeżeli po kliknięciu w dany temat, pod postami znajduje się napis: "Rozpocznij dyskusję: Musisz się zalogować aby móc dodać post." oznacza to, że musimy ponownie przejść przez LOGOWANIE.

Treść dodawanych tematów oraz postów nie może być w jakikolwiek sposób obraźliwa i niezgodna z postanowieniami regulaminu. W przypadku niezastosowania się do reguł panujących na portalu, administrator może nałożyć karę na użytkownika w postaci bana na korzystanie z treści całego portalu.

W razie jakichkolwiek problemów dotyczących rejestracji, logowania lub korzystania z forum prosimy o kontakt na: redakcja@portalpszczelarski.pl .

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 12376

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Produkcja jadu pszczelego przez pszczoły miodne

Dlaczego pszczoły tworzą olbrzymie skupisko przed wylotem?

Zębiełek karliczek – szkodnik pszczół

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Skład miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Kontrola jakości miodu

Martyna Walerowicz

Martyna Walerowicz

Autorka tekstów

Dziennikarz. Ukończyła studia ogrodnicze, na których zajmowała się pszczelarstwem i owadami zapylającymi.

Pszczoła na kofeinie i miód kawowy

Webinarium Kim & Jim show: I bought bees. Now what? 2016

Royalaktyna a rozwój matki pszczelej

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Piernik sułtański

Chałka z szafranem i miodem

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą