Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - jak korzystać?

Źródło obrazka: http://www.portalpszczelarski.pl/4/forum.html

forum pszczelarskie poradnik instrukcja

Forum pszczelarskie to jedno z obowiązkowych miejsc na niniejszej stronie dla pszczelarzy. Jego celem jest umożliwienie wymiany zdań oraz podzielenie się doświadczeniem zarówno między zawodowymi pszczelarzami, jak i miłośnikami pszczół oraz amatorami dobrego miodu.

Forum pszczelarskie znajduje się pod linkiem: http://www.PortalPszczelarski.pl/4/forum.html . Można je również odwiedzić klikając w menu (które znajduje się w prawym górnym rogu strony) przycisk "FORUM" (między: "ARTYKUŁY" a "OGŁOSZENIA").

Forum pszczelarskie zostało podzielone na 12 kategorii. Każda z nich została wyróżniona na forum kolorem pomarańczowo-brązowym. Kategorie forum pszczelarskiego to:
- Apiterapia i kosmetologia,
- Baza pożytkowa,
- Biologia pszczół,
- Choroby, zagrożenia i ochrona pszczół,
- Chów i hodowla pszczół,
- Ekonomika pszczelarstwa,
- Gospodarka pasieczna,
- Miodosytnictwo i kulinaria,
- Prawo w pasiece,
- Produkty pszczele,
- Szybkie pytanie - krótka odpowiedź,
- Komentarze do artykułów.

Klikając w każdy z linków powyżej, można bezpośrednio przenieść się do odpowiedniej kategorii i przeglądać listę tematów (oznaczonych kolorem białym) utworzonych przez użytkowników portalu. Tematy wyświetlane są w logicznym porządku. Na samym szczycie listy znajdują się tematy, które zostały utworzone jako ostatnie, tudzież zawierają najnowszą odpowiedź (post).

Aby móc utworzyć lub dokonać odpowiedzi w istniejącym temacie, należy posiadać konto na Portalu Pszczelarskim.

REJESTRACJA:
W tym celu należy na samej górze strony (nad pomarańczowo-brązowym paskiem) kliknąć przycisk: "ZAREJESTRUJ SIĘ" i postępować zgodnie z instrukcją zawartą na  stronie rejestracji.
Użytkownicy, którzy posiadają konto na Facebooku mogą znacznie szybciej przejść przez proces rejestracji. Wystarczy kliknąć w niebieski przycisk: "Zaloguj się" i wybrać nick.

LOGOWANIE:
Po poprawnie przeprowadzonym procesie rejestracji (rejestracji na stronie i kliknięciu w link aktywacyjny znajdujący się w mailu) należy się zalogować. Użytkownicy, którzy skorzystali z tradycyjnej rejestracji (klikając przycisk "ZAREJESTRUJ SIĘ") powinni wpisać w białe krateczki na samej górze strony: adres e-mail (np. kowalski@wp.pl) oraz hasło, a następnie kliknąć przycisk z napisem na szarym tle "ZALOGUJ SIĘ".
Osoby, które zarejestrowały się z wykorzystaniem konta z Facebooka mogą logować się w wyżej wymieniony sposób (podając e-mail oraz hasło do logowania do Facebooka w białych krateczkach) lub klikając "Zaloguj się" na niebieskim tle.

TWORZENIE NOWEGO TEMATU:
1. Aby utworzyć nowy temat należy wybrać spośród 12 kategorii tą, która jest najbardziej zbieżna z planowanym tytułem.
2. Po kliknięciu w daną kategorię, pod listą istniejących tematów znajduje się napis: "Rozpocznij duskusję", a pod nim trzy krateczki: jedna do wpisania tematu, druga do wpisania treści (pytania lub rozwinięcia myśli z tematu), trzecia do przepisania kodu z obrazka znajdującego się obok niej.
3. Po uzupełnieniu wszystkich trzech pól należy kliknąć "Dodaj temat".

Jeżeli po kliknięciu w daną kategorię pod listą tematów znajduje się napis: "Rozpocznij dyskusję: Musisz się zalogować aby móc pisać na forum." oznacza to, że musimy ponownie przejść przez LOGOWANIE.

Przed dodaniem tematu należy zapoznać się z tematami już istniejącymi. Jeżeli znajdzie się temat zbieżny z planowanym do dodania, należy zaniechać tworzenia nowego, a jedynie skorzystać z możliwości odpowiedzi.

TWORZENIE ODPOWIEDZI (DODAWANIE POSTU) DO ISTNIEJĄCEGO TEMATU:
Aby utworzyć odpowiedź (dodać post) do istniejącego tematu należy:
1. Zalogować się (jeżeli tego wcześniej nie zrobiliśmy).
2. Wybrać kategorię.
3. Kliknąć temat, w którym pragniemy dodać odpowiedź.
4. Wypełnić dwa pola (treść posta oraz przepisać kod z obrazka obok), które znajdują się pod wszystkimi odpowiedziami wybranego tematu.
5. Kliknąć przycisk "Odpowiedz".

Jeżeli po kliknięciu w dany temat, pod postami znajduje się napis: "Rozpocznij dyskusję: Musisz się zalogować aby móc dodać post." oznacza to, że musimy ponownie przejść przez LOGOWANIE.

Treść dodawanych tematów oraz postów nie może być w jakikolwiek sposób obraźliwa i niezgodna z postanowieniami regulaminu. W przypadku niezastosowania się do reguł panujących na portalu, administrator może nałożyć karę na użytkownika w postaci bana na korzystanie z treści całego portalu.

W razie jakichkolwiek problemów dotyczących rejestracji, logowania lub korzystania z forum prosimy o kontakt na: redakcja@portalpszczelarski.pl .

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 19154

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasteczka lekko miodowe

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Oddziaływanie Varroa destructor na rodzinę pszczelą

Metody oceny stopnia inwazji Varroa destructor

Zapobieganie i zwalczanie inwazji Varroa sp. u pszczoły miodnej