Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Ogórki z miodem Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 521

Przejdź do artykułu Ogórki z miodem

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2025-08-06 23:13:40

Kto nie próbował ogórków z miodem, ten nie wie, co to za rarytas! Gorąco polecam!

Jo-Asia

2025-08-07 15:35:53

ale że jak? mogę przepis?:)

blondynekkrk

2025-08-08 09:10:14

Tutaj jest przepis: https://www.portalpszczelarski.pl/artykul/230-ogorki-z-miodem

Ja sobie często polewam ogórki miodem - od tak. Byleby ogórki były świeże, najlepiej prosto z działki. Petarda!

Jo-Asia

2025-08-08 11:48:10

dzięki za przepis :) a połączenie przyznam, że zaskakujące - jadłam ogórki z curry, musztardą... ale miód to nietypowy dodatek, na pewno spróbuję :) mi za to miód super pasuje do wszelakich sałatek - nawet w greckiej przełamuję smak miodem i taki akcent sprawdza się super :D

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Propolis - produkt pszczeli

Pyłek kwiatowy a pyłek pszczeli

Pszczelarz, a kto to taki?

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Pełnoziarniste placki z gruszką i miodem z pyłkiem pszczelim

Miód z dziką różą

Budyniowa owsianka czekoladowa z miodem

Luiza Dawidowicz

Luiza Dawidowicz

Autorka publikacji

Doktorantka na Wydziale Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Absolwentka kierunków: ochrona środowiska na UAM w Poznaniu oraz ogrodnictwo na UP w Poznaniu. Interesuje się projektowaniem ogrodów, urządzaniem i pielęgnacją zieleni, a także rewitalizacją zdegradowanych obszarów. W swoim działaniu łączy wiedzę zdobytą na obu kierunkach studiów z zamiłowaniem artystycznym oraz florystycznym. Uwielbia rośliny, zwierzęta, pracę w ogrodzie, podróże bliskie i dalekie. Działa w Stowarzyszeniu Inżynierów i Techników Ogrodnictwa w Poznaniu, w którym pełni funkcję wiceprezesa Sekcji Florystycznej.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 1.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 3.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 2.

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę