Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów
Adoptuj Pszczołę 4 - akcja Greenpeace zakończona sukcesem Wróć do listy tematów
Liczba wyświetleń tematu: 1735Przejdź do artykułu Adoptuj Pszczołę 4 - akcja Greenpeace zakończona sukcesem
Zaloguj się aby obserwować temat
Sylwek
2016-10-22 20:03:59
Spoko i nie spoko. Chciałbym się dowiedzieć, ile kosztowały grafiki od pani Frej oraz pana Andrzej Rysuje? Ile z tych pieniędzy pochłonął marketing? Obawiam się, że bardzo dużo.
wowosowa
2016-10-24 18:29:18
Cytat:"Celem zbiórki jest budowa z naukowcami z Uniwersytetu Warszawskiego kilkunastu stacji badawczych w całej Polsce. Każda z nich ma być wyposażona w kamery i specjalne czujniki umożliwiające obserwację z bliska życia zapylaczy".
Aż się wierzyć nie chce, że ktoś uwierzy w te specjalne czujniki!!!
Sylwek
2016-10-24 18:34:08
wowosowa, jestem też w gronie niedowiarków i witam w klubie. Może jestem sceptycznie nastawiony w ogóle do działań Greenpeace'u. Nie wiem na ile ich działanie przyczynia się do czegokolwiek dobrego, ale jak widzę wiszących na linach na kominach elektrowni lub rozwieszających potężne banery na urzędach i innych tego typu obiektach to krew mnie zalewa. Ci ludzie nie mają co robić w życiu? Są bezrobotni? Skoro tak, to powinno się im zabrać zasiłki. Mają czas na to, a nie maja na pracę? Coś tu nie gra.
wowosowa
2016-10-24 18:40:40
Nie mogę się powstrzymać. Następny cytat o tym jak będzie.
"Środki zebrane podczas akcji „Adoptuj pszczołę 4” pozwolą na działania mające zmienić Polskę w kraj prawdziwie przyjazny pszczołom: wolny od toksycznych dla pszczół pestycydów wykorzystywanych w rolnictwie konwencjonalnym, pełny kwietnych łąk, w którym pszczoły są odpowiednio chronione przepisami, a ich stan jest regularnie monitorowany". O mój Boże !!!
wowosowa
2017-11-28 17:52:58
Minął rok. Może ktoś słyszał albo coś wie o zebranych środkach, ich wykorzystaniu i w ogóle?
blondynekkrk
2017-11-29 13:44:38
Wowosowa, zebrano kwotę szybciej niż było to planowane: https://www.portalpszczelarski.pl/artykul/1261/adoptuj_pszczole_4_-_akcja_greenpeace_zakonczona_sukcesem.html
Co do czwartej edycji tej akcji to pamiętam, że miał być stworzony Wielki Spis Zapylaczy. Jakaś strona powstała: monitoringpszczol.pl Miały być też prowadzone badania nad występowaniem pszczół i publikowane raporty.
oro54
2017-11-29 23:44:23
"aby zmienić Polskę w kraj prawdziwie przyjazny pszczołom: wolny od toksycznych dla pszczół pestycydów wykorzystywanych w rolnictwie konwencjonalnym" i własnie dlatego przedstawiciele Polski podpisali porozumienie wraz z innymi krajami UE dopuszczające nadal stosowanie glifosatu do zwalczania chwastów, a który jest głównym winowajcom trucia pszczół, o ludziach nie wspomnę. "Parole, parole, parole......."
Weź udział w dyskusji:
Ostatnio dodane posty:
Przełożenie pszczół z ula drewnianego do styropianowego
14 Kwietnia 2026
Aneta Strachecka: Pozwólmy pszczołom po prostu żyć
22 Marca 2026
Kwalifikacje rolnicze – czym są, co dają i jak je uzyskać
19 Marca 2026
Kwalifikacje rolnicze – czym są, co dają i jak je uzyskać
16 Marca 2026
14 Marca 2026
Ostatnio dodane tematy:
Aneta Strachecka: Pozwólmy pszczołom po prostu żyć
22 Marca 2026
10 Marca 2026
Bartnik Postępowy: Rady dla początkujących. List na marzec (1932.03)
10 Marca 2026
Wystawa ogrodnicza Barzkowicka Wiosna 2026
10 Marca 2026
Wywiad z Piotrem Tkaczukiem (Pasieka Tkaczuk)
19 Lutego 2026
Najaktywniejsi w tym tygodniu:
1. Kryspin: 1