Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów
Adoptuj Pszczołę 4 - akcja Greenpeace zakończona sukcesem Wróć do listy tematów
Liczba wyświetleń tematu: 1759Przejdź do artykułu Adoptuj Pszczołę 4 - akcja Greenpeace zakończona sukcesem
Zaloguj się aby obserwować temat
Sylwek
2016-10-22 20:03:59
Spoko i nie spoko. Chciałbym się dowiedzieć, ile kosztowały grafiki od pani Frej oraz pana Andrzej Rysuje? Ile z tych pieniędzy pochłonął marketing? Obawiam się, że bardzo dużo.
wowosowa
2016-10-24 18:29:18
Cytat:"Celem zbiórki jest budowa z naukowcami z Uniwersytetu Warszawskiego kilkunastu stacji badawczych w całej Polsce. Każda z nich ma być wyposażona w kamery i specjalne czujniki umożliwiające obserwację z bliska życia zapylaczy".
Aż się wierzyć nie chce, że ktoś uwierzy w te specjalne czujniki!!!
Sylwek
2016-10-24 18:34:08
wowosowa, jestem też w gronie niedowiarków i witam w klubie. Może jestem sceptycznie nastawiony w ogóle do działań Greenpeace'u. Nie wiem na ile ich działanie przyczynia się do czegokolwiek dobrego, ale jak widzę wiszących na linach na kominach elektrowni lub rozwieszających potężne banery na urzędach i innych tego typu obiektach to krew mnie zalewa. Ci ludzie nie mają co robić w życiu? Są bezrobotni? Skoro tak, to powinno się im zabrać zasiłki. Mają czas na to, a nie maja na pracę? Coś tu nie gra.
wowosowa
2016-10-24 18:40:40
Nie mogę się powstrzymać. Następny cytat o tym jak będzie.
"Środki zebrane podczas akcji „Adoptuj pszczołę 4” pozwolą na działania mające zmienić Polskę w kraj prawdziwie przyjazny pszczołom: wolny od toksycznych dla pszczół pestycydów wykorzystywanych w rolnictwie konwencjonalnym, pełny kwietnych łąk, w którym pszczoły są odpowiednio chronione przepisami, a ich stan jest regularnie monitorowany". O mój Boże !!!
wowosowa
2017-11-28 17:52:58
Minął rok. Może ktoś słyszał albo coś wie o zebranych środkach, ich wykorzystaniu i w ogóle?
blondynekkrk
2017-11-29 13:44:38
Wowosowa, zebrano kwotę szybciej niż było to planowane: https://www.portalpszczelarski.pl/artykul/1261/adoptuj_pszczole_4_-_akcja_greenpeace_zakonczona_sukcesem.html
Co do czwartej edycji tej akcji to pamiętam, że miał być stworzony Wielki Spis Zapylaczy. Jakaś strona powstała: monitoringpszczol.pl Miały być też prowadzone badania nad występowaniem pszczół i publikowane raporty.
oro54
2017-11-29 23:44:23
"aby zmienić Polskę w kraj prawdziwie przyjazny pszczołom: wolny od toksycznych dla pszczół pestycydów wykorzystywanych w rolnictwie konwencjonalnym" i własnie dlatego przedstawiciele Polski podpisali porozumienie wraz z innymi krajami UE dopuszczające nadal stosowanie glifosatu do zwalczania chwastów, a który jest głównym winowajcom trucia pszczół, o ludziach nie wspomnę. "Parole, parole, parole......."
Weź udział w dyskusji:
Ostatnio dodane posty:
trutówka
19 Lipca 2026
PSZCZELARSTWO BEZ CHEMII - MICHAŁ SMYK
16 Lipca 2026
CO PRAWDA JEST DOPIERO 20 STYCZNIA ALE RODZINY JUŻ ZACZĘŁY CZERWIENIE.
28 Czerwca 2026
Karmienie lipcowe nowe rodziny
21 Czerwca 2026
Karmienie lipcowe nowe rodziny
21 Czerwca 2026
CO PRAWDA JEST DOPIERO 20 STYCZNIA ALE RODZINY JUŻ ZACZĘŁY CZERWIENIE.
17 Czerwca 2026
Ostatnio dodane tematy:
Kim jest pszczelarz, a kim posiadacz uli?
30 Maja 2026
Apilarnil/czerw trutowy - jako surowiec
22 Kwietnia 2026
Aneta Strachecka: Pozwólmy pszczołom po prostu żyć
22 Marca 2026
Przełożenie pszczół z ula drewnianego do styropianowego
10 Marca 2026
Bartnik Postępowy: Rady dla początkujących. List na marzec (1932.03)
10 Marca 2026