Portal Pszczelarski

Kwalifikacyjny Kurs Zawodowy w zawodzie technik pszczelarz - PCKZ 2016

Pszczelarze w pasiece. Źródło informacji: pckz.edu.pl

kurs pszczelarski 2016 Warszawa kurs technik pszczelarz Prywatne Centrum Kształcenia Zawodowego

Prywatne Centrum Kształcenia Zawodowego w Warszawie ogłasza nabór na kwalifikacyjny kurs zawodowy w zawodzie technik pszczelarz (R.17). 

Kurs przeznaczony jest dla osób chcących podwyższyć kwalifikacje zawodowe pszczelarza R.4 na poziom technikalny. 

W trakcie nauki słuchacze kursu nabywają umiejętności m.in. z zakresu: organizacji i nadzoru produkcji rolniczej i pszczelarskiej, organizacji produkcji roślinnej, produkcji zwierzęcej i produkcji pszczelarskiej. 

Kurs trwa 5 miesięcy w systemie zaocznym (weekendy). 

Egzamin zawodowy Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej odbywa się po zakończeniu kursu i jest podzielony na część pisemną (test 40 pytań) oraz część praktyczną (zadanie do wykonania praktycznego).

Osoby zainteresowane uczestniczeniem w kursie proszone są o kontakt bezpośrednio ze szkołą:

Prywatne Centrum Kształcenia Zawodowego w Warszawie
ul. Kijowska 3
03-738 Warszawa

tel.: 22 618 96 92
e-mail: pckz@pckz.edu.pl
e-mail do sekretariatu: pckz3@wp.pl 

Zobacz również:

Kwalifikacyjny Kurs Zawodowy w zawodzie pszczelarz - PCKZ 2016

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 7833

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Bastani – perskie lody szafranowe

Konfitura z melona z imbirem i miodem

Nan-e qandi