Portal Pszczelarski

Tag "siew"

Artykuły

Sparceta siewna (Onobrychis viciifolia Scop.)

Sparceta siewna (Onobrychis viciifolia Scop.)

Roślina miododajna Joanna Baran
Siew - ważny początek uprawy

Siew - ważny początek uprawy

Artykuł sponsorowany Portal Pszczelarski
Piotr Piłasiewicz - wywiad z bartnikiem

Piotr Piłasiewicz - wywiad z bartnikiem

Wywiad z bartnikiem Piotrem Piłasiewiczem Joanna Baran
Czy pszczoły polecą na Marsa? Trwają badania 2021

Czy pszczoły polecą na Marsa? Trwają badania 2021

Trwają badania nad kosmicznymi pszczołami Jakub Wojas
Znaczenie pszczoły miodnej w produkcji rolniczej i leśnictwie - współczesne bartnictwo 2018

Znaczenie pszczoły miodnej w produkcji rolniczej i leśnictwie - współczesne bartnictwo 2018

10 grudzień 2018 r., Płońsk Marcin Balana
Seradela pastewna, seradela siewna - roślina miododajna

Seradela pastewna, seradela siewna - roślina miododajna

Wydajność miodowa seradeli pastewnej Portal Pszczelarski
Augustowski kiermasz Majowe Bąki 2018 - relacja

Augustowski kiermasz Majowe Bąki 2018 - relacja

Relacja z kiermaszu Majowe Bąki 2018 Krzysztof Dębski
Warsztaty bartnicze w Warszawie 2018

Warsztaty bartnicze w Warszawie 2018

12-15 kwiecień 2018 r., Powsin Marcin Balana
Historia pszczelarstwa w Polsce - Ruciane-Nida 2017

Historia pszczelarstwa w Polsce - Ruciane-Nida 2017

6 listopad 2017 r., Ruciane Nida Marcin Balana
Międzynarodowa Konferencja Bartnicza - Dekada Polskiego Bartnictwa 2017

Międzynarodowa Konferencja Bartnicza - Dekada Polskiego Bartnictwa 2017

19-20 czerwiec 2017 r., Spała Marcin Balana
Główne pożytki pszczele

Główne pożytki pszczele

Na jakie pożytki nastawiają się pszczelarze w Polsce? Anna Celińska
Warsztaty bartnicze w Jabłecznej nad Bugiem 2016 - relacja z wydarzenia

Warsztaty bartnicze w Jabłecznej nad Bugiem 2016 - relacja z wydarzenia

Relacja z warsztatów bartniczych w Jabłecznej nad Bugiem 2016 Iga Grądzka-Cholcha
Bartnictwo uznane za Niematerialne Dziedzictwo Kulturowe Polski

Bartnictwo uznane za Niematerialne Dziedzictwo Kulturowe Polski

Sukces Bractwa Bartnego Iga Grądzka-Cholcha
Dni Otwarte w Centrum Pszczelarskim Łukasiewicz w Suchlicy 2016

Dni Otwarte w Centrum Pszczelarskim Łukasiewicz w Suchlicy 2016

23-24 kwiecień 2016 r., Suchlica Marcin Balana

Galerie

Forum

Pasujące tematy:

Brak pasujących tematów.


Pasujące kategorie:

Brak pasujących kategorii.

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Chleb z szafranem i miodem

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

Ciasto orzechowe z miodem

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Pierniczki świąteczne z miodem

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Żurawina z miodem i wanilią