Portal Pszczelarski

Tag "miód wielokwiatowy"

Artykuły

Miód - co pszczelarz powinien o nim wiedzieć?

Miód - co pszczelarz powinien o nim wiedzieć?

Podstawowe informacje na temat miodu. Skład chemiczny, właściwości, dawkowanie Portal Pszczelarski
Właściwości miodu wielokwiatowego

Właściwości miodu wielokwiatowego

Miód wielokwiatowy i jego właściwości Anna Celińska
Kurczak z sosem sojowym i miodem

Kurczak z sosem sojowym i miodem

Przepis na pyszny obiad Monika Wolańska
25 litrów miodu w pierwszym sezonie miejskiej pasieki w Gdyni 2019

25 litrów miodu w pierwszym sezonie miejskiej pasieki w Gdyni 2019

Gdyńska pasieka urzędnicza rozwija się w dobrym kierunku Jakub Wojas
Koniczyna biała - roślina miododajna

Koniczyna biała - roślina miododajna

Wydajność miodowa koniczyny białej Anna Celińska
Miód i jego rodzaje według prawa unijnego

Miód i jego rodzaje według prawa unijnego

Rodzaje miodu w unijnym prawie Anna Celińska
Zdrowe cukierki z miodem w trzech wersjach

Zdrowe cukierki z miodem w trzech wersjach

Miodowe cukierki na trzy sposoby Marta Stachowiak
Miód - produkt pszczeli

Miód - produkt pszczeli

Czym jest miód i jakie są jego odmiany? Tadeusz Kąkol
168 słoików miodu z etykietą Skarby Polesia zatrzymano na granicy

168 słoików miodu z etykietą Skarby Polesia zatrzymano na granicy

Udaremniono przemyt miodu niewiadomego pochodzenia Katarzyna Kluczkowska
Jabłko w cieście z karmelizowanym słonecznikiem

Jabłko w cieście z karmelizowanym słonecznikiem

Jabłko w cieście ze słonecznikiem i miodem Marta Stachowiak
Lubelszczyzna polskim zagłębiem pszczelarskim

Lubelszczyzna polskim zagłębiem pszczelarskim

Szybki rozwój pszczelarstwa w województwie lubelskim 2016 Iga Grądzka-Cholcha
Podsumowanie sezonu pszczelarskiego w Gnieźnie 2016

Podsumowanie sezonu pszczelarskiego w Gnieźnie 2016

Ocena sezonu pasiecznego przez gnieźnieńskich pszczelarzy Iga Grądzka-Cholcha
Niedobór miodu lipowego i miodu rzepakowego na Warmii i Mazurach

Niedobór miodu lipowego i miodu rzepakowego na Warmii i Mazurach

W województwie warmińsko-mazurskim miodu lipowego i rzepakowego jak na lekarstwo Iga Grądzka-Cholcha
Wzrost spożycia miodu w Polsce w 2016 r.

Wzrost spożycia miodu w Polsce w 2016 r.

Polacy jedzą więcej miodu niż przed laty Iga Grądzka-Cholcha
Sałata z grejpfrutem, serem pleśniowym i sosem winegret z miodem

Sałata z grejpfrutem, serem pleśniowym i sosem winegret z miodem

Zdrowa i oryginalna przekąska z miodem Monika Wolańska
Miód z dziką różą

Miód z dziką różą

Jeden dzień i mamy pyszny miód z różą Marta Stachowiak
Ciasteczka imbirowe z miodem

Ciasteczka imbirowe z miodem

Przepis na zdrowe łakocie Monika Wolańska
Po czym rozpoznać rodzaj miodu?

Po czym rozpoznać rodzaj miodu?

Rozpoznawanie miodu po barwie, smaku i zapachu Anna Celińska

Galerie

Forum

Pasujące tematy:

Czemu miód wielokwiatowy smakuje zawsze inaczej?
20 Marca 2014


Pasujące kategorie:

Brak pasujących kategorii.

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Kontrola jakości miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Skład miodu

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą

Chałka z szafranem i miodem

Bastani – perskie lody szafranowe

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Sprzedaż miodu przez Internet - opodatkowanie

Opodatkowanie pasieki do 80 rodzin pszczelich

Koszty pośrednika handlu produktów pszczelich