Portal Pszczelarski

Tag "miód pitny"

Artykuły

Produkcja miodu pitnego

Produkcja miodu pitnego

Słów kilka na temat miodu pitnego Joanna Baran
Podział miodów pitnych

Podział miodów pitnych

Co to jest miód pitny oraz jaki jest podział miodów pitnych? Celina Habryka
Pierwsza miodosytnia na Pomorzu. Gdzie powstała?

Pierwsza miodosytnia na Pomorzu. Gdzie powstała?

Malbork bogatszy o miodosytnię Dariusz Buzun
Polskie miody pitne ruszają na podbój Portugalii 2021

Polskie miody pitne ruszają na podbój Portugalii 2021

Spółdzielnia pszczelarska APIS wchodzi na rynek portugalski Jakub Wojas
Sukces pszczelarzy z Drogomyśla 2019

Sukces pszczelarzy z Drogomyśla 2019

Ogromny sukces pszczelarzy z Pasieki Dziki Miód Jakub Wojas
W czym podawać miód pitny?

W czym podawać miód pitny?

Naczynia do podawania miodu pitnego Marcin Balana
Przepis na wino miodowe

Przepis na wino miodowe

Starodawny przepis na wino miodowe Muzeum Ziemi Miechowskiej
Polskie miody pitne doceniane na świecie - The Mazer Cup International 2018

Polskie miody pitne doceniane na świecie - The Mazer Cup International 2018

Miody pitne z Polski docenione w najznakomitszym konkursie na świecie Krzysztof Dębski
Kutia wigilijna z miodem pitnym

Kutia wigilijna z miodem pitnym

Przepis na kutię wigilijną z dodatkiem miodu pitnego Emilia
Jak powstaje miód pitny?

Jak powstaje miód pitny?

Rodzaje miodów pitnych i ich produkcja Marcin Balana
Spółdzielnia Pszczelarska Apis o produkcji miodów i miodów pitnych pod innymi markami 2016

Spółdzielnia Pszczelarska Apis o produkcji miodów i miodów pitnych pod innymi markami 2016

SP Apis w Lublinie produkuje miody nie tylko pod swoją marką Iga Grądzka-Cholcha
Wzrasta popyt na miód pitny w Polsce 2016

Wzrasta popyt na miód pitny w Polsce 2016

Okres Bożego Narodzenia jest szczególnie dobry dla producentów miodu pitnego Iga Grądzka-Cholcha
XIII Ogólnopolski Konkurs Miodów Pitnych

XIII Ogólnopolski Konkurs Miodów Pitnych

12 listopad 2016 r., Sztum Marcin Balana
Polska jedynym na świecie producentem miodów pitnych na skalę przemysłową

Polska jedynym na świecie producentem miodów pitnych na skalę przemysłową

Miodosytnictwo w Polsce zalicza stały wzrost Iga Grądzka-Cholcha
VIII Świętokrzyski Konkurs na Nalewkę Miodową i Miód Pitny

VIII Świętokrzyski Konkurs na Nalewkę Miodową i Miód Pitny

4 październik 2016 r., Modliszewice Marcin Balana
Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Wyjątkowa przepis na wyjątkową kaczkę Emilia

Galerie

Forum

Pasujące tematy:

Jak powstaje miód pitny?
29 Września 2014


Pasujące kategorie:

Brak pasujących kategorii.

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Łukasz Karol Uliasz

Łukasz Karol Uliasz

Autor artykułów

Profesor i dr hc apiterapii i ziołolecznictwa, naturopata dyplomowany, pszczelarz zawodowy, rzeczoznawca chorób pszczół i specjalista pozyskiwania produktów pszczelich. Prefekt Akademii Apiterapii Medycznej i Ziołolecznictwa im. prof. Bogdana Kędzi, promującej dorobek prof. Kędzi oraz apiterapię w użyciu. Autor publikacji pszczelarskich, historycznych, medycznych i etnograficznych. Prowadzi izbę pamięci i mini skansen pszczelarsko-bartniczy w powiecie kozienickim.

Pyłek pszczeli - pozyskiwanie i szkodniki

Warunki dobrego rozwoju oraz zdrowia pszczół

Apiterapia praktyczna dla laika i medyka

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Stefan Jerzy Siudalski

Stefan Jerzy Siudalski

Autor artykułów

Kłodzczanin z urodzenia, obecnie mieszkaniec Warszawy. Osoba posiadające doświadczenie w różnych dziedzinach, w tym: w pszczelarstwie, poszukiwaniu wody, ochronie mienia. Emerytowany redaktor naczelny pisma Ochrona mienia, wykładowca w dziedzinie technicznej ochrony mienia oraz kierownik pracowni projektowania i produkcji aparatury naukowej.

Cztery pory roku czyli piosenka o Rębkowie