Portal Pszczelarski

Tag "NOR"

Artykuły

Jakość miodu. Przepisy, normy i parametry oceny jakości miodu

Jakość miodu. Przepisy, normy i parametry oceny jakości miodu

Portal Pszczelarski
Badanie laboratoryjne jakości miodu

Badanie laboratoryjne jakości miodu

Jakie parametry są badane podczas badania laboratoryjnego miodu? Joanna Baran
Linia pszczół M: Norweska (NOR)

Linia pszczół M: Norweska (NOR)

Wszystko na temat linii pszczół Norweska Anna Celińska
Biznes na rzecz bioróżnorodności 2018 - raport

Biznes na rzecz bioróżnorodności 2018 - raport

Raport o działaniach firm na rzecz wdrażania projektów proekologicznych Krzysztof Dębski
Ochrona bioróżnorodności poprzez działania na rzecz zwiększenia populacji pszczół 2018 - II edycja

Ochrona bioróżnorodności poprzez działania na rzecz zwiększenia populacji pszczół 2018 - II edycja

W marcu 2018 odbędzie się nabór wniosków o dofinansowanie pasiek Krzysztof Dębski
Chrońmy bioróżnorodność - ekologiczne pszczelarstwo. Ruszył projekt gminy Jeleśnia

Chrońmy bioróżnorodność - ekologiczne pszczelarstwo. Ruszył projekt gminy Jeleśnia

Pszczelarski grant od firmy Żywiec-Zdrój Krzysztof Dębski
W pierwszym dniu przekroczono budżet programu WFOŚiGWwT

W pierwszym dniu przekroczono budżet programu WFOŚiGWwT

Nie ma już sensu składać wniosków o dofinansowanie pasieki Krzysztof Dębski
O pszczołach w trakcie Nocy Biologów w Bydgoszczy 2018

O pszczołach w trakcie Nocy Biologów w Bydgoszczy 2018

Wielki pszczelarski sukces tegorocznej edycji Nocy Biologów Krzysztof Dębski
Ochrona bioróżnorodności poprzez działania na rzecz zwiększenia populacji pszczół 2018 - zasady

Ochrona bioróżnorodności poprzez działania na rzecz zwiększenia populacji pszczół 2018 - zasady

Możliwość uzyskania dofinansowania do pasieki Katarzyna Kluczkowska
Rola pszczół miodnych w zachowaniu bioróżnorodności w rolnictwie - konferencja WZP w Rzeszowie 2017

Rola pszczół miodnych w zachowaniu bioróżnorodności w rolnictwie - konferencja WZP w Rzeszowie 2017

25 listopad 2017 r., Rzeszów Marcin Balana
Główne pożytki pszczele

Główne pożytki pszczele

Na jakie pożytki nastawiają się pszczelarze w Polsce? Anna Celińska
Konferencja pn. Ochrona owadów zapylających warunkiem zachowania bioróżnorodności obszarów wiejskich i produkcji żywności

Konferencja pn. Ochrona owadów zapylających warunkiem zachowania bioróżnorodności obszarów wiejskich i produkcji żywności

14 marzec 2016 r., Opole Fundacja Ekologiczna Zielona Akcja
Ule niemieckie - Gerstunga, Zandera, znormalizowany niemiecki

Ule niemieckie - Gerstunga, Zandera, znormalizowany niemiecki

Wymiary i budowa ula Gerstunga, Zandera i znormalizowanego niemieckiego Aleksandra Ch.
Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

List od Czytelnika Portalu Pszczelarskiego Sylwia Zielińska
Sztuczna pszczoła

Sztuczna pszczoła

Alternatywa w zapylaniu roślin Anna Celińska

Forum

Pasujące tematy:

Konsultacje społeczne a zachowanie bioróżnorodności. Cz. 3.
05 Lutego 2014


Pasujące kategorie:

Brak pasujących kategorii.

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Ciasto czekoladowe z miodem – komentarz do przepisu

Hodowla murarki ogrodowej (Osmia rufa L.)

Zabezpieczenie pszczoły murarki (Osmia rufa L.) przed zimą

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Naleśniki ze skórką cytrynową i pyłkiem pszczelim

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Kutia wigilijna z miodem pitnym

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu

Piernik sułtański

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Żurawina z miodem i wanilią

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Pierniczki świąteczne z miodem