Portal Pszczelarski

Józef Sikor Wróć do całej mapy

jestem właścicielem, chcę uzupełnić dane

Adres pasieki:

43-346

Numer licencji weterynaryjnej:

24615615

Zakres prowadzonej działalności:

sprzedaż bezpośrednia nieprzetworzonych produktów pszczelich




Inne pasieki w okolicy:

Stanisław Stwora Jerzy Borutka Kazimierz Szostak Katarzyna i Ryszard Jordanek Kazimierz Markiel Władysław Ciaciura Kazimierz Wojtyła Jarosław Luks Tadeusz Szkabrat Andrzej Wysogląd Czerwiakowski Kazimierz Gospodarstwo Pasieczne Jan Ptak

(Dane wszystkich pasiek/pszczelarzy zaczerpnięte ze strony Inspekcji Weterynaryjnej Głównego Inspektoratu Weterynaryjnego i umieszczone za wiedzą i zgodą wydawcy)



  Współpracują z portalem:

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Zostań bohaterem pszczół

Walne zgromadzenie członków Stowarzyszenia Natura i Człowiek

Zrekultywowane tereny kopalni Górażdże jako potencjalne siedlisko występowania pszczół

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Skrzydełka z miodem i chili

Szaszłyki z marynatą miodową

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Właściwości i zastosowanie miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Kontrola jakości miodu

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Pyłek kwiatowy a pyłek pszczeli

Propolis - produkt pszczeli

Pszczelarz, a kto to taki?