Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Miód rdestowcowy z własnej pasieki!!!


Miód rdestowcowy to jeden z bardzo rzadko pozyskiwany miodów w sezonie pszczelarskim z racji późnego nektarowania rdestowca. Aromat miodu rdestowcowego pobudza kubki smakowe dzięki słodkiemu, lekko ostremu smakowi nektaru tego kwiatu. Miód ten zawiera flawonoidy – głównie rutynę i kwercetynę, które poprawiają ukrwienie żył kończyn dolnych i nerek. Zawiera on też substancje bakteriobójcze, witaminy i sporą ilość mikroelementów. Dobrze radzi sobie w leczeniu boleriozy. Zapobiega miażdżycy – poprawia ukrwienie żył i również polecamy jest przy problemach z prostatą.
Posiadamy jeszce mioód:
- spadziowy iglasty,
- spadziowy liściasty,
- wielokwiatowy,
- mniszkowy,
- lipowy,
- nawłociowy,
- ziołomiód pokrzywowy,
- rzepakowy
oraz pyłek pszczeli.
Zapraszamy na naszą stronę www.miodywadowickie.pl lub do nas stacjonarnie na pasiekę. Na miejscu jest możliwość degustacji naszych miodów.
ZAPRASZAMY

Cena za słoik 1200g. - 60zł.
Cena za mniejszy słoik 650g 35zł.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 464

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (05 Marca 2024)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Paulina Jamrozik

Paulina Jamrozik

Autorka tekstów oraz właścicielka Medis-online.pl

Założycielka Gabinetu Dietetycznego MEDIS. Na co dzień pomaga trwale zmienić nawyki żywieniowe swoim pacjentom. Pokazuje jak pozbyć się zbędnej tkanki tłuszczowej, poprawić samopoczucie, samoocenę, a przede wszystkim zdrowie.

Domowy sposób na wzmocnienie odporności

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Pszczoły w szkole w czerwcu

Szkolny Dzień Pszczoły

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Skrzydełka z miodem i chili

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym