Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Miód spadziowy iglasty z własnej pasieki!!!


Miód spadziowy iglasty nazywany jest często przez pszczelarzy miodem królewskim. Miód ten różni się od miodów nektarowych, ponieważ nie powstaje z nektaru kwiatów, ale ze spadzi, czyli soku drzew przetworzonego przez owady, tj.: mszyce lub czerwce. Dzięki temu zyskuje niezwykły, aromatyczny smak i ciemny kolor. Znajdziemy w nim znacznie więcej substancji odżywczych niż to ma miejsce w miodach nektarowych. Nie brakuje w nim łatwo przyswajalnego potasu, wapnia, fosforu, magnezu i sodu. Dzięki tak bogatemu składowi miód ten wspiera pracę układu krwionośnego czy serca. Często wykorzystywany jest przy przeziębieniach i zapaleniu płuc.

JAK STOSOWAĆ MIÓD?
Po wodę z miodem warto sięgać zarówno przed śniadaniem, jak również przed snem. Produkty pszczele zaleca się jeść regularnie, dzięki czemu uzyskane efekty utrzymują się przez długi czas. Wystarczy zjadać codziennie jedną łyżeczkę miodu w celu podkręcenia systemu immunologicznego.

W sprzedaży posiadam również miody nektarowe i pyłek pszczeli.

Możliwość wysyłki na terenie całej Polski lub odbiór osobisty.

Cena słoika 0,9l (1200g) - 90zł

ZAPRASZAM

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 792

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (05 Marca 2024)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Kontrola jakości miodu

Właściwości i zastosowanie miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Ogórki z miodem

Pierniczki na miodzie

Ciasteczka imbirowe z miodem

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową