Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Pyłek pszczeli kwiatowy z własnej pasieki!!!


Pyłek z naszej pasieki pozyskiwany jest z terenów Beskidu Małego z dala od przemysłu i intensywnej gospodarki.

Pyłek ma bardzo bogaty skład chemiczny. Jest źródłem witamin, aminokwasów i enzymów wspierających pracę naszego organizmu. Ma właściwości odżywcze, detoksykacyjne, antyalergiczne, antybiotyczne, przeciwmiażdżycowe, regulujące trawienie, przeciwzapalne, wspomagające leczenie cukrzycy, poprawiające ostrość widzenia i kosmetyczne.
WIĘCEJ O NASZEJ PASIECE I PRODUKTACH NA www.miodywadowickie.pl

Jak stosować pyłek pszczeli?
Najlepszą kurację pyłkiem pszczelim przeprowadzicie, jeśli przez 2 lub 3 miesiące będziecie codziennie spożywać pyłek. Jak wszystkie produkty pszczele, pyłek może uczulać, dlatego
warto zacząć wprowadzanie go do diety od niewielkich ilości - sprawdzicie wtedy, jak reaguje na niego wasz organizm. Jeżeli nic się nie dzieje zacznijcie stosowanie pyłku od 1 łyżeczki pyłku, stopniowo zwiększając ilość aż do osiągnięcia 1 łyżki stołowej dziennie. Wsypcie pyłek do szklanki letniej wody i odstawcie na noc. Dla smaku można dodać miodu. Odstały napój nocy wypijcie na czczo rano. Najlepiej rozpuszczony pyłek zamieszać przed wypiciem - drobinki zapewne opadną na dno. To idealny sposób na wzmocnienie.

W sprzedaży posiadam również miód:
- mniszkowy
- lipowy
- wielokwiatowy
- nawłociowy
- spadź liściasta
- spawdz iglasta
- rdestowcowy
- rzepakowy
- ziołomiód pokrzywowy

Możliwość wysyłki na terenie całej Polski lub odbiór osobisty.

Cena słoika 0,9l (600g) - 55zł.
Posiadam również pyłek w słoikach 0,5l (300g) cena 30 zł.

ZAPRASZAM

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 512

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (05 Marca 2024)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Bastani – perskie lody szafranowe

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą

Kapusta czerwona z porto

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Pierniczki na miodzie

Kurczak z sosem sojowym i miodem

Ogórki z miodem

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Podział miodów pitnych