Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Wosk pszczeli z domowej pasieki (nie hurt)


Witam mam na sprzedaż naturalny wosk pszczeli (na oko 50kg może więcej), sprzątałem piwnice po świętej pamięci dziadku i natknąłem się na widoczny na zdjęciach wosk, dziadek odkąd pamiętam był znanym w kręgach pszczelarzem i wytwarzał miody lipowe, spadziowe, oraz wielokwiatowe. Biały osad jest zjawiskiem naturalnym, wosk ma kolor ciemny żółty ale nie brązowy.
Skąd taka cena?
Jest to praktycznie ostatnia rzecz wyrobu własnego dziadka i chciałbym żeby trafiło to do osób które faktycznie zrobią z tego pożytek a nie do byle skupu razem z jakimiś mieszankami wosku.
Ponadto oferuje dowóz osobisty do 100km od Krotoszyna
Cena 50zł za 1kg wosku do negocjacji

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 955

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (23 Listopada 2023)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Skład miodu

Właściwości i zastosowanie miodu

Bogdan Piekarz

Bogdan Piekarz

Autor tekstów

Pszczelarz z przeszło 70-letnim doświadczeniem. Autor licznych publikacji w branżowych czasopismach. Członek Rejonowego Koła Pszczelarzy nr 2 w Łodzi.

Miodobranie - krok po kroku

Główny przegląd wiosenny rodzin pszczelich

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Kapusta czerwona z porto

Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu

Nan-e qandi