Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Prasa ręczna do wosku, owoców śrubowa wyciskarka nierdzewna


Cena: 550 zł.
Zapraszam do naszego sklepu pszczelarskiego hurtowni pszczelarskiej wicerej.pl

Prasa ręczna wyciskarka służy jako urządzenie do odzyskiwania resztek miodu z odsklepin, które zostają po procesie odsklepiania miodu. Po procesie odsklepiania miodu, w odsklepinach pozostaje dużo miodu. Aby go nie zmarnować wykorzystuje się prasę ręczną do odzyskiwania miodu z odsklepin. Odciskanie na zimno które wykonuje się za pomocą prasy pozwala na odzyskanie pozostającego w odsklepinach miodu.
Prasa Przeznaczona jest więc do tłoczenia miodu z odsklepin, które pozostały po odsklepianiu. Praskę można również wykorzystać jako wyciskarkę do owoców.
Prasa wykonana ze stali nierdzewnej, mieści 8L woszczyzny lub owoców.
Składa się z perforowanego podstawy wraz z koszem perforowanym na odsklepiny (lub owoce, tarczy dociskowej (tłoczysko), listwy poprzecznej podtrzymującej śrubę, śruby z uchwytem, trzech cylindrycznych nóg dla stabilności urządzenia

Zasada działania
Odsklepiny powstałe na wskutek odsklepienia ramek należy umieścić w koszu perforowanym. Na odsklepinach należy umieścić tłoczysko. Należy odkręcić śrubę do górnej pozycji. Następnie należy zamontować belkę poprzeczną podtrzymującą wraz ze śrubą. Przekręcając śrubę wyciśnij zawartość kosza i wyciśnij miód z surowca. Przez otwory w perforowanym cylindrze kosza miód spływa na podstawę wyciskarki, a z niej dalej do przygotowanego pojemnika umieszczonego pod rynną odpływową prasy. Sucha, wykręcona już woszczyzna może pozostać w koszu do momentu całkowitego napełnienia lub wyrzucenia do pojemnika na odpady (w zależności od modelu).

Średnica perforowanego kosza – około 21cm
Wysokość perforowanego kosza – około 28,5cm
Wysokość całkowita – 55,5cm
Pojemność – 8L
Waga – 5kg

Istnieje możliwość wysyłki na wskazany adres dowolnej ilości
Zapraszam do naszego sklepu internetowego wicerej.pl
Nasza oferta obejmuje: miodarki, topiarki do wosku, stoły do odsklepiania ramek, odstojniki do miodu, wanienki do odsklepiania, bluzy pszczelarskie, kombinezony, rękawice, kapelusze pszczelarskie, dłuta, podkurzacze, dyfuzory, podkarmiaczki, zasuwki, poławiacze pyłku, widelce do odsklepiania, sita do miodu, kraty odgrodowe i wiele innych.

Wysyłka sprzętu na terenie całego kraju.

Na każdy zakupiony towar udzielamy gwarancji. Wystawiamy faktury VAT. Nasz sprzęt można zamawiać na dotacje UE ARiMR.

Zdjęcia zostały wykonane przez firmę FHU WICEREJ, stanowią jej własność, opatrzone są znakami wodnymi oraz logiem firmy. Zdjęcia przedstawiają realny wygląd produktu. Produkty innych sprzedawców z naszymi zdjęciami, na których brak jest naszych znaków wodnych i logo firmy wicerej, oznaczają nielegalną kopię naszych zdjęć.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 135

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (03 Listopada 2023)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Walne zgromadzenie członków Stowarzyszenia Natura i Człowiek

Zostań bohaterem pszczół

Badania: na jakim obszarze występuje pszczoła samotnica - zadrzechnia fioletowa?

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Żurawina z miodem i wanilią

Pierniczki świąteczne z miodem

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie