Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Sprzedam miód gryczany


Sprzedam miód gryczany

Miód gryczany z pasieki.

Cena £: 11 zł/kg.

https://youtu.be/nQ1mXYT-ScE

Pakowanie: wiaderka plastikowe spożywcze o pojemności 10 l.. Wiadro o pojemności 10 litrów może pomieścić od 14 do 14,5 kg. Miód.

Warunki dostawy: EXW (Incoterms 2020).

Dostępna ilość miodu: ponad 1500 kg. + miód od kolegów pszczelarzy

Lokalizacja pasieki: Ukraina, obwód Tarnopolski, rejon Krzemieńecki, wieś Wyszniowiec, ul. Zahorodya, 1. Indeks: 47313.

Język komunikacji: ukraiński, język korespondencyjny - polski.

W celu uzyskania szczegółowych informacji zadzwoń lub napisz pod nr Viber:
+ 38 097 307 57 69.



Chcesz kupić - napisz lub zadzwoń !!!
Ustalimy cenę i inne warunki.


Dlaczego nasz miód (zalety naszego miodu):

- w pasiece nie stosujemy antybiotyków - pszczoły trzymamy w ulach, których budowa jest zbliżona do kształtu pszczelego gniazda w warunkach naturalnych - wszystkie nasze ule są na wąskiej i wysokiej ramie, dzięki czemu pszczoły mają lepsze odporność i walka z chorobami naturalnymi wysiłkami (link do YouTube - youtu.be/cw9UtBc6cPU);

- do budowy plastrów miodu (ram) używamy własnego wosku, wykonanego z własnego wosku (link do YouTube - youtu.be/pbSfWnjhjM4);

- Leczenie roztoczy Varroa w okresie wiosenno-jesiennym przeprowadzamy kwasami organicznymi (kwas szczawiowy) przy użyciu sublimatora kwasu szczawiowego własnej produkcji (link do YouTube - youtu.be/Tzbw1YWA-N8);

- w naszej pracy z pszczołami nie korzystamy z zakupionych paczek pszczelich i cudzych królowych - bo dla przetrwania populacji pszczół przez długi czas rodzina pszczelich musi być dostosowana do odpowiedniego terenu i klimatu na danym terenie, dlatego od lat 90., od kiedy powstała pasieka, nie sprowadzaliśmy żadnych pszczół ani matek, a wszystkie rodziny tworzyły się z lokalnych rojów;

- pasieka jest stacjonarna - czyli każdy zebrany w naszej pasiece miód jest wielokwiatowy, to znaczy jest nasycony nektarem ze wszystkich roślin, które kwitną w tym okresie i na odpowiednim terytorium. Nadaje to miodowi niepowtarzalny smak i zapach, ponieważ pszczoły zbierają nektar ze wszystkich roślin miododajnych i nasycają miód różnymi pierwiastkami śladowymi i witaminami zawartymi w nektarze i pyłku tych miododajnych roślin;

- miód pakowany po 10 l. wiaderka plastikowe spożywcze - co sezon kupujemy NOWE wiaderka, aby zapewnić czystość naszego magazynu miodu;

- miód jest w pełni dojrzały i skrystalizowany.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 481

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (24 Lutego 2023)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Fundacja Nasza Ziemia

Fundacja Nasza Ziemia

Partner serwisu

Organizacja pozarządowa założona w 1994 roku. Realizuje cele mające status pożytku publicznego, specjalizując się w edukacji ekologicznej i obywatelskiej.

Wyniki konkursu grantowego Z Kujawskim pomagamy pszczołom II

Wyniki konkursu grantowego - z Kujawskim pomagamy pszczołom

Konkurs grantowy - Z Kujawskim pomagamy pszczołom

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Pularda w złotem kolorze z kartoflanymi kulkami

Kutia wigilijna z miodem pitnym

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Żurawina z miodem i wanilią

Pierniczki świąteczne z miodem