Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Miód gryczany z pasieki


Miód gryczany z pasieki.

Cena: 11 zł/kg.

https://youtu.be/nQ1mXYT-ScE

Pakowanie: wiaderka plastikowe spożywcze o pojemności 10 l.. Wiadro o pojemności 10 litrów może pomieścić od 14 do 14,5 kg. Miód.

Warunki dostawy: dostawa własna, bez odprawy celnej na eksport.

Dostępna ilość miodu: ponad 1500 kg. + miód od kolegów pszczelarzy

Lokalizacja pasieki: Ukraina, obwód Tarnopolski, rejon Krzemieńecki, wieś Wyszniowiec, ul. Zahorodya, 1. Indeks: 47313.

Język komunikacji: ukraiński, język korespondencyjny - polski.

W celu uzyskania szczegółowych informacji zadzwoń lub napisz pod nr Viber:
+ 38 097 307 57 69.



Chcesz kupić - napisz lub zadzwoń !!!
Ustalimy cenę i inne warunki.


Dlaczego nasz miód (zalety naszego miodu):

- w pasiece nie stosujemy antybiotyków - pszczoły trzymamy w ulach, których budowa jest zbliżona do kształtu pszczelego gniazda w warunkach naturalnych - wszystkie nasze ule są na wąskiej i wysokiej ramie, dzięki czemu pszczoły mają lepsze odporność i walka z chorobami naturalnymi wysiłkami (link do YouTube - youtu.be/cw9UtBc6cPU);

- do budowy plastrów miodu (ram) używamy własnego wosku, wykonanego z własnego wosku (link do YouTube - youtu.be/pbSfWnjhjM4);

- Leczenie roztoczy Varroa w okresie wiosenno-jesiennym przeprowadzamy kwasami organicznymi (kwas szczawiowy) przy użyciu sublimatora kwasu szczawiowego własnej produkcji (link do YouTube - youtu.be/Tzbw1YWA-N8);

- w naszej pracy z pszczołami nie korzystamy z zakupionych paczek pszczelich i cudzych królowych - bo dla przetrwania populacji pszczół przez długi czas rodzina pszczelich musi być dostosowana do odpowiedniego terenu i klimatu na danym terenie, dlatego od lat 90., od kiedy powstała pasieka, nie sprowadzaliśmy żadnych pszczół ani matek, a wszystkie rodziny tworzyły się z lokalnych rojów;

- pasieka jest stacjonarna - czyli każdy zebrany w naszej pasiece miód jest wielokwiatowy, to

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 610

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (19 Grudnia 2022)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Szaszłyki z marynatą miodową

Skrzydełka z miodem i chili

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Bigos staropolski na winie z miodem

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Stefan Jerzy Siudalski

Stefan Jerzy Siudalski

Autor artykułów

Kłodzczanin z urodzenia, obecnie mieszkaniec Warszawy. Osoba posiadające doświadczenie w różnych dziedzinach, w tym: w pszczelarstwie, poszukiwaniu wody, ochronie mienia. Emerytowany redaktor naczelny pisma Ochrona mienia, wykładowca w dziedzinie technicznej ochrony mienia oraz kierownik pracowni projektowania i produkcji aparatury naukowej.

Cztery pory roku czyli piosenka o Rębkowie