Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Kwas szczawiowy w roztworze cukrowym przeznaczony do zwalczania warrozy w rodz


Kwas szczawiowy w roztworze cukrowym przeznaczony do zwalczania warrozy w rodzinach pszczelich.


Stężenie: 3,2 % OPAKOWANIE 1L


Oferowany roztwór kwasu szczawiowego jest preparatem gotowym do użycia. Jest to lepki roztwór na bazie sacharozy, którym skrapia się pszczoły w uliczkach międzyramkowych. Kwas szczawiowy stosuje się jesienią, jednak temperatura na zewnątrz podczas stosowania powinna być wyższa zero stopni. Daje to gwarancję eliminacji pasożytów przy neutralności dla pszczoły.


Ilość kwasu szczawiowego w syropie zależy od obszaru geograficznego, a ilość syropu zależy od wielkości rodziny. Dla Europy Środkowej zawartość kwasu szczawiowego została oszacowana pomiędzy 32 a 35g. Zalecana ilość preparatu to 25 ml dla małej rodziny, 30 ml dla normalnej kolonii i 35 ml dla dużej rodziny.


Skuteczność: Kwas szczawiowy w syropie cukrowym sączący się między ramkami wykazuje śmiertelność na poziomie 89-97%


Produkt przeznaczony dla użytkowników profesjonalnych posiadających wiedzę w zakresie leczenia warrozy w rodzinach pszczelich. Kwas szczawiowy jest żrącą substancją chemiczną, która jest potencjalnie niebezpieczna dla ludzi, dlatego należy podjąć odpowiednie środki ostrożności takie jak rękawiczki ochronne i okulary.

Roztwór kwasu szczawiowego 3,2 % dla pszczół 1 L

Substancja czynna preparatu, czyli kwas szczawiowy zaliczany jest do tzw. lekkiej chemii i może być stosowany w ekologicznych gospodarstwach pasiecznych (rozporządzenie Komisji WE nr 889/2008).

Produkt na żądanie dostarczany jest z kartą charakterystyki w wersji papierowej. W pozostałych przypadkach karta charakterystyki wysyłana jest elektronicznie.


https://sklepsajtom.pl/kwas-szczawiowy-w-syropie-cukrowym/18

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 1370

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (21 Października 2022)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Nugat z orzechami, żurawiną i miodem

Krążki owsiane z żurawiną i miodem

Ciasto kukurydziane z wiśniami na miodzie

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Kasa fiskalna - czy sprzedając miód musisz ją mieć?

Zryczałtowany podatek dochodowy przy sprzedaży bezpośredniej produktów pszczelich przetworzonych

Zasady rozliczania się w ramach projektu WRPP w latach 2016/2019

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Wiktoria Bajek

Wiktoria Bajek

Autorka tekstów

Studentka pedagogiki o specjalności resocjalizacja. Na co dzień pasjonatka pszczół miodnych i nie tylko. Szczególnie zainteresowana warunkami optymalnymi dla bytowania i rozwoju pszczół. Pasjonatka przyrody i długich spacerów.

Poliuretan czy drewno - który materiał lepszy na ul?