Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Rodziny pszczele na sprzedaż.


Dzień dobry,

mam do zaoferowania rodziny pszczele.
350 zł / rodzina.

Lokalizacja: gmina Nowogard, zach. pom., Buk

Proszę o tel. najchętniej w godzinach wieczornych (18-20), ewentualnie rano.


Moja pasieka:
https://www.youtube.com/watch?v=Kz1lCB2mNyQ
Gdyby link nie działał, tytuł:
# 01 - Leśna pasieka Franciszka.

Nazywam się Franciszek, jestem pszczelarzem z pasją i 30-letnim doświadczeniem. Moja pasieka stoi w lesie od ok 30 lat. Pasieka z tradycją, gdyż została przejęta przeze mnie od emerytowanego leśnika-pszczelarza, który także prowadził rodziny pszczele w środowisku leśnym.
Moje pszczoły latają na pożytek przy temperaturach niższych, niż pszczoły krzyżowane. Są to aktywne, silne, zdrowe roje, które prowadzę bez leków, bez inseminacji, bez nowoczesnych technologii. Dotychczas nie stwierdzono chorób w moich rojach.
Pszczoły czerwią 10 m-cy w roku (oprócz list.i grudnia).
Przeglądy robię bardzo rzadko (dopiero w okresie rojenia), nie ingeruję bez potrzeby. Miód wybieram tylko z miodni (nigdy z gniazda). Nie wybieram także pyłku, by nie osłabiać rodzin. Takie prowadzenie pasieki stanowi o wysokiej zdrowotności pszczół.

Sprzedaję tylko roje (ze starymi lub młodymi matkami), nie robię odkładów.

Cena 350 zł za rodzinę.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 844

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (28 Lutego 2022)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Chleb z szafranem i miodem

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Skrzydełka z miodem i chili

Szaszłyki z marynatą miodową