Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Wyjazdowe Rodzinne Warsztaty Kosmetyki Naturalnej z wykorzystaniem produktów


Wyjazdowe Rodzinne Warsztaty Tworzenia kosmetyków naturalnych z wykorzystaniem produktów pszczelich: wosku, miodu, pyłku, propolisu

Sezon 2021

Dla Kogo: panie, panowie, rodziny z dziećmi.

Czas trwania: od piątku wieczór do niedzieli rano.

Cena: 700 PLn / osoba dorosła / za cały pobyt z noclegiem i wyżywieniem

100 PLn / za dziecko / za cały pobyt z noclegiem i wyżywieniem

Terminy: 23 – 24 – 25 kwietnia

Harmonogram

Piątek: przyjazd między 19.00 a 20.00, zakwaterowanie. Każda rodzina otrzymuje osobny pokój z łazienką i toaletą.

Sobota:

Panie: kobiety wraz z dziewczynkami biorą udział w warsztatach tworzenia kosmetyków naturalnych. Robimy: kremy, szampony, peelingi, błyszczyki do ust. Wykonane kosmetyki testujemy i zabieramy ze sobą.

Panowie: jadą z synami na spływ pontonowy.

W między czasie: nauczymy się wykonywać śniadanie hotelowe, obiady wiejskie, upieczemy na starodawnych patelniach grzybki – ciasteczka i je udekorujemy. Odbędzie się pokaz i degustacja przeróżnych odmian miodu. Pokażemy wnętrze ula i opowiemy o życiu pszczół.

Spróbujemy apiterapii (wdychanie powietrza ulowego) oraz relaksu na hamakach wśród brzóz.

Dzieci zaś będą miały ogromne pole do popisu w labiryncie z nawłoci, jest piaskownica, sznury do akrobacji, huśtawki, trampolina.

Dla chętnych – spanie razem z kotem (dajemy kuwetę i kota). Kot zawsze jest zachwycony, gdy może się wcisnąć naszym gościom do pokoju.

Wieczorem palimy ognisko i jedziemy wozem konnym na zwiedzanie okolicy.

Niedziela: śniadanie i wyjazd do godziny 11.00

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 471

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (03 Lutego 2021)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Bigos z miodem

Irlandzkie bułeczki owsiane z miodem

Kruidnoten - holenderskie ekspresowe pierniczki z miodem

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Kluski leniwe w sosie maślano-miodowym

Kurczak w różowej marynacie

Szynka miodowo-musztardowa z rozmarynem

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.