Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Wyjazdowe Rodzinne Warsztaty Kosmetyki Naturalnej z wykorzystaniem produktów


Wyjazdowe Rodzinne Warsztaty Tworzenia kosmetyków naturalnych z wykorzystaniem produktów pszczelich: wosku, miodu, pyłku, propolisu

Sezon 2021

Dla Kogo: panie, panowie, rodziny z dziećmi.

Czas trwania: od piątku wieczór do niedzieli rano.

Cena: 700 PLn / osoba dorosła / za cały pobyt z noclegiem i wyżywieniem

100 PLn / za dziecko / za cały pobyt z noclegiem i wyżywieniem

Terminy: 23 – 24 – 25 kwietnia

Harmonogram

Piątek: przyjazd między 19.00 a 20.00, zakwaterowanie. Każda rodzina otrzymuje osobny pokój z łazienką i toaletą.

Sobota:

Panie: kobiety wraz z dziewczynkami biorą udział w warsztatach tworzenia kosmetyków naturalnych. Robimy: kremy, szampony, peelingi, błyszczyki do ust. Wykonane kosmetyki testujemy i zabieramy ze sobą.

Panowie: jadą z synami na spływ pontonowy.

W między czasie: nauczymy się wykonywać śniadanie hotelowe, obiady wiejskie, upieczemy na starodawnych patelniach grzybki – ciasteczka i je udekorujemy. Odbędzie się pokaz i degustacja przeróżnych odmian miodu. Pokażemy wnętrze ula i opowiemy o życiu pszczół.

Spróbujemy apiterapii (wdychanie powietrza ulowego) oraz relaksu na hamakach wśród brzóz.

Dzieci zaś będą miały ogromne pole do popisu w labiryncie z nawłoci, jest piaskownica, sznury do akrobacji, huśtawki, trampolina.

Dla chętnych – spanie razem z kotem (dajemy kuwetę i kota). Kot zawsze jest zachwycony, gdy może się wcisnąć naszym gościom do pokoju.

Wieczorem palimy ognisko i jedziemy wozem konnym na zwiedzanie okolicy.

Niedziela: śniadanie i wyjazd do godziny 11.00

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 695

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (03 Lutego 2021)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 2.

Konferencja Współczesne Uwarunkowania Zarządzania Środowiskiem

Biały miód leśny z Mount Oku

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Skrzydełka z miodem i chili

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Nalewka jaśminowa z miodem

Wigilijne łazanki na bogato

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Gdy zginie ostatnia z pszczół

Hodowla a chów pszczół

Śnieguliczka biała, śnieguliczka białojagodowa – roślina miododajna