Portal Pszczelarski
Firma Łysoń
Firma Łysoń

[Sprzedam] Wyjazdowe Rodzinne Warsztaty Kosmetyki Naturalnej z wykorzystaniem produktów


Wyjazdowe Rodzinne Warsztaty Tworzenia kosmetyków naturalnych z wykorzystaniem produktów pszczelich: wosku, miodu, pyłku, propolisu

Sezon 2021

Dla Kogo: panie, panowie, rodziny z dziećmi.

Czas trwania: od piątku wieczór do niedzieli rano.

Cena: 700 PLn / osoba dorosła / za cały pobyt z noclegiem i wyżywieniem

100 PLn / za dziecko / za cały pobyt z noclegiem i wyżywieniem

Terminy: 23 – 24 – 25 kwietnia

Harmonogram

Piątek: przyjazd między 19.00 a 20.00, zakwaterowanie. Każda rodzina otrzymuje osobny pokój z łazienką i toaletą.

Sobota:

Panie: kobiety wraz z dziewczynkami biorą udział w warsztatach tworzenia kosmetyków naturalnych. Robimy: kremy, szampony, peelingi, błyszczyki do ust. Wykonane kosmetyki testujemy i zabieramy ze sobą.

Panowie: jadą z synami na spływ pontonowy.

W między czasie: nauczymy się wykonywać śniadanie hotelowe, obiady wiejskie, upieczemy na starodawnych patelniach grzybki – ciasteczka i je udekorujemy. Odbędzie się pokaz i degustacja przeróżnych odmian miodu. Pokażemy wnętrze ula i opowiemy o życiu pszczół.

Spróbujemy apiterapii (wdychanie powietrza ulowego) oraz relaksu na hamakach wśród brzóz.

Dzieci zaś będą miały ogromne pole do popisu w labiryncie z nawłoci, jest piaskownica, sznury do akrobacji, huśtawki, trampolina.

Dla chętnych – spanie razem z kotem (dajemy kuwetę i kota). Kot zawsze jest zachwycony, gdy może się wcisnąć naszym gościom do pokoju.

Wieczorem palimy ognisko i jedziemy wozem konnym na zwiedzanie okolicy.

Niedziela: śniadanie i wyjazd do godziny 11.00

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 431

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (03 Lutego 2021)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Pierniczki świąteczne z miodem

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Ciasteczka lekko miodowe

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Metody oceny stopnia inwazji Varroa destructor

Oddziaływanie Varroa destructor na rodzinę pszczelą

Pszczoła miodna. Klasyfikacja, występowanie i ewolucja

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

SKN Apis

SKN Apis

Partner serwisu

Studenckie Koło Naukowe "Apis" funkcjonuje na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierując swoje działania do wszystkich miłośników owadów użytkowych.

Zbiórka nasion i sadzonek roślin miododajnych i pyłkodajnych. SKN Apis 2016