Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Trojeść krwista


Trojeść krwista(Asclepias tuberoza)
Nasiona pochodzą z własnego ogródka pszczelarskiego z 2019r.
100g 25zł
1000g (1kg) około ośmiu liter nasion 250zł
Występowanie Siedliskiem są bagna i podmokłe łąki czy brzegi stawów i rzek. Wysokość Do 150 cm. Termin kwitnienia Od lipca do sierpnia. W ciepłe lata może zakwitnąć już pod koniec czerwca. Kolor kwiatu Gatunek ma z reguły różowy kolor, lecz dostępne odmiany są także białe i różowo-karminowe. Stanowisko Roślina dla maksymalnego kwitnięcia musi rosnąć w pełnym słońcu. Wymagania i pielęgnacja Jeśli mamy wilgotne ziemie to roślina bardzo łatwa w uprawie. Mimo, że rozrasta się przez kłącza nie jest inwazyjna i trzyma się zazwyczaj miejsca posadzenia. Jeśli zacznie latem brakować wody dolne liście szybko zaczną zasychać i opadać. Wygląda wówczas nieszczególnie. Inną jej cechą jest późne pojawianie się wiosną. Jest to roślina dość wysoka, lecz w przeciętnym ogrodzie nie dorośnie maksymalnej wysokości. Z racji swej wysokości i bardzo głębokiego systemu korzeniowego zupełnie nie nadaje się do uprawy w pojemnikach. Mrozoodporność Dolna strefa mrozoodporności to USDA 3a z temperaturami do -39,9 °C. Jest zatem w pełni mrozoodporna w naszym kraju. Roślina na jednym miejscu może przeżyć do 20 lat.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 2249

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (15 Marca 2020)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Banan w cieście

Naleśniki w karmelizowanym sosie pomarańczowym z miodem

Ananas w czekoladowym cieście

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Żurawina z miodem i wanilią