Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Roje z leśnej pasieki od Franciszka.


Moja pasieka:
https://www.youtube.com/watch?v=hC2bz4R9Rtk&feature=youtu.be
Gdyby link nie działał, tytuł:
# 01 - Leśna pasieka Franciszka.

Witam,
nazywam się Franciszek, jestem pszczelarzem z pasją i 30-letnim doświadczeniem. Moja pasieka stoi w lesie od ok 30 lat.Pasieka z tradycją, gdyż została przejęta przeze mnie od emerytowanego leśnika-pszczelarza, który także prowadził rodziny pszczele w środowisku leśnym.
Moje pszczoły latają na pożytek przy temperaturach niższych, niż pszczoły krzyżowane. Są to aktywne, silne, zdrowe roje, które prowadzę bez leków, bez inseminacji, bez nowoczesnych technologii. Dotychczas nie stwierdzono chorób w moich rojach.
Pszczoły czerwią 10 m-cy w roku (oprócz list.i grudnia).
Przeglądy robię bardzo rzadko (dopiero w okresie rojenia), nie ingeruję bez potrzeby. Miód wybieram tylko z miodni (nigdy z gniazda). Nie wybieram także pyłku, by nie osłabiać rodzin. Takie prowadzenie pasieki stanowi o wysokiej zdrowotności pszczół.

Sprzedaję tylko roje (ze starymi lub młodymi matkami), nie robię odkładów.

Cena 300 zł za rodzinę. Dla Klientów z poprzednich lat -250 zł

Proszę o tel. 503-58-2222
Odbiór własny lub kurierem po przesłaniu własnej rojnicy i wcześniejszej zapłacie.
Służę pomocą i wskazówkami w pierwszych tygodniach po zakupie rójek.
Na smsy nie odpowiadam. Maile sprawdza ktoś dla mnie raz w tygodniu. W razie pytań, najlepiej dzwonić.
Zapraszam do kontaktu.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 1669

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (13 Marca 2020)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Ryż cytrynowy z miodem

Sos malinowo-miodowy

Marlenka - ciasto z miodem

Luiza Dawidowicz

Luiza Dawidowicz

Autorka publikacji

Doktorantka na Wydziale Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Absolwentka kierunków: ochrona środowiska na UAM w Poznaniu oraz ogrodnictwo na UP w Poznaniu. Interesuje się projektowaniem ogrodów, urządzaniem i pielęgnacją zieleni, a także rewitalizacją zdegradowanych obszarów. W swoim działaniu łączy wiedzę zdobytą na obu kierunkach studiów z zamiłowaniem artystycznym oraz florystycznym. Uwielbia rośliny, zwierzęta, pracę w ogrodzie, podróże bliskie i dalekie. Działa w Stowarzyszeniu Inżynierów i Techników Ogrodnictwa w Poznaniu, w którym pełni funkcję wiceprezesa Sekcji Florystycznej.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 1.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 2.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 3.

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Podział miodów pitnych

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Skrzydełka z miodem i chili

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem