Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Matki pszczele przezimowane


Witam.
Do zaoferowania mam matki z własnego wychowu córki po matce rasy Kraińskiej (Linia Willi - Ullmann) od niemieckiego pszczelarza - pasieka liczyła ponad tysiąc uli i nie było kapelusza w pasiece.
Pszczoła ta ceniona jest u niemieckich pszczelarzy ze względu na:
1.Delikatność i brak agresywności.
2.Może być hodowana w środowisku miejskim o dużym zagęszczeniu.
3.Zdolność do szybkiej odbudowy kolonii po zimowli.
4.Odporna na choroby czerwiu
5.Robotnice żyją do 12% dłużej niż pszczoły innych ras
Po prostu dobra niemiecka pszczoła. Polecam bardzo.

Matki są dostępne w cenie 180zł.
Koszt wysyłki ekspresowej, z gwarancją dostawy na drugi dzień to 30zł.
Kontakt tylko telefoniczny 725 271 312
Pozdrawiam

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 5559

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (04 Marca 2020)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Łosoś w musztardzie i miodzie

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Nalewka jaśminowa z miodem

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową