Portal Pszczelarski

[Sprzedam] NOSTRZYK DWULETNI


Sprzedam nostrzyk biały 2-letni niebukowany(duża ilość w nim obukowanego, jak na zdjęciu),przemłynkowany i oczyszczony na sitach. Na zielonki (duża masa zielona), poplony, dla pszczelarzy roślina miododajna oraz pyłkodajna, nie pogardzą ryby. Stanowisko mało wymagające, zasadowe lub obojętne, rośnie nawet na słabych glebach.
W ten sposób wprowadzamy do gleby azotowe bakterie korzeniowe, z którymi ta roślina współżyje.
Najlepiej jest wykonać czysty siew wczesną wiosną lub stosując mieszanki z facelią, ogórecznikiem lekarskim czy innymi roślinami miododajnymi.
Można go wsiewać w oziminy (jak koniczynę czerwoną), można jak wyżej, a można też w czystym siewie i wówczas zużywa się 18-25 kg/ha nasion. W drugim roku kwitnie od końca czerwca do początku sierpnia.
Norma wysiewu 15-20 kg/ha
Wysyłka kurierem za pobraniem lub odbiór osobisty.
Cena nasion 8 zł./kg Zbiór wrzesień 2019 r. bez oprysków.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 827

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (12 Listopada 2019)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.

Wiktoria Bajek

Wiktoria Bajek

Autorka tekstów

Studentka pedagogiki o specjalności resocjalizacja. Na co dzień pasjonatka pszczół miodnych i nie tylko. Szczególnie zainteresowana warunkami optymalnymi dla bytowania i rozwoju pszczół. Pasjonatka przyrody i długich spacerów.

Poliuretan czy drewno - który materiał lepszy na ul?

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Chleb z szafranem i miodem

Chałka z szafranem i miodem

Konfitura z melona z imbirem i miodem