Portal Pszczelarski

[Sprzedam] NOSTRZYK DWULETNI


Sprzedam nostrzyk biały 2-letni niebukowany(duża ilość w nim obukowanego, jak na zdjęciu),przemłynkowany i oczyszczony na sitach. Na zielonki (duża masa zielona), poplony, dla pszczelarzy roślina miododajna oraz pyłkodajna, nie pogardzą ryby. Stanowisko mało wymagające, zasadowe lub obojętne, rośnie nawet na słabych glebach.
W ten sposób wprowadzamy do gleby azotowe bakterie korzeniowe, z którymi ta roślina współżyje.
Najlepiej jest wykonać czysty siew wczesną wiosną lub stosując mieszanki z facelią, ogórecznikiem lekarskim czy innymi roślinami miododajnymi.
Można go wsiewać w oziminy (jak koniczynę czerwoną), można jak wyżej, a można też w czystym siewie i wówczas zużywa się 18-25 kg/ha nasion. W drugim roku kwitnie od końca czerwca do początku sierpnia.
Norma wysiewu 15-20 kg/ha
Wysyłka kurierem za pobraniem lub odbiór osobisty.
Cena nasion 8 zł./kg Zbiór wrzesień 2019 r. bez oprysków.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 924

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (12 Listopada 2019)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasteczka lekko miodowe

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Charakterystyka rodzaju Varroa i opis gatunku Varroa destructor

Zapobieganie i zwalczanie inwazji Varroa sp. u pszczoły miodnej

Pszczoła miodna. Liczebność roju pszczół, zachowanie i rasy

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Skrzydełka z miodem i chili

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Nalewka jaśminowa z miodem

Wigilijne łazanki na bogato

Bigos staropolski na winie z miodem