Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Przezimowane rodziny pszczele 2020


Przezimowane rodziny Pszczele 2020.
Uwaga: wszystkie rodziny w sezonie 2020 zostały już sprzedane! Zapraszamy do zakupu w 2021!

Przezimowane rodziny Pszczele. Cena 600 PLN. Zaliczka 50 PLN. Reszta płatna przy odbiorze. Line potwierdzam po przeglądzie wiosennym i oblocie pszczół. Możliwa wysyłka za dodatkowa opłatą na koszt i ryzyko kupującecgo. Przy wysyłce kosztem sa także pudła odkładowe 2 szt na 1 rodzinę (cena 20 PLn x 2 sztuki = 40 PLN) i koszty przesyłki. Dostępne linie na pasiece: do uzgodnienia po pierwszym oblocie. Zazimowane: Kaukaz WG, Zinger, Celle, CJ10, Prima, CT46, Marynka, Kortówka i in.

Matki: urodzone w lipcu 2019, sprawdzone linie, ze sprawdzonym czerwieniem, pokolenie F1 od matek Reproduktorek od Certyfikowanych Producentów.



Uwaga: odbiór rodzin jest możliwy po rozluźnieniu kłębów. Marzec – Kwiecień 2020. Wydajemy przezimowane rodziny pszczele takimi, jakie wychodzą z zimy. Pszczół będzie mniej w marcu niż kwietniu. O ile ktoś jest zaawansowanym pszczelarzem może odebrać rodziny wcześniej, a jak ktoś jest początkujący – radzimy, aby odbiór był w kwietniiu, gdyż my doprowadzimy rodzinę do siły szybciej niż początkujący pszczelarz. Ilość czerwiu oraz siła rodziny zależy od terminu odbioru rodziny oraz od pogody w marcu i w kwietniu 2020.
Rodziny sa na ramce Wielkopolskiej. NP: jest Marzec 2020, pszczoły obsiadają 7 ramek, lecz mimo to, my dajemy w sumie 10 ramek.

Uwaga: trwa nabór na Intensywny Kurs Pszczelarski dla Poczatkujących edycja 2020. Więcej info: 605 - pokaż numer telefonu - lub www.pasiekapszczeliraj.pl

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 3897

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (03 Października 2019)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Pieczone przepiórki miodowo-cynamonowe z kremem z pieczarek

Kutia wigilijna z miodem pitnym

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Kaczka z pieczarkami i miodem

Żeberka w sosie czosnkowo-miodowym

Filet limonkowo-miodowy z ziołami

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 1.

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 2.

Projekt Bartnik i polskie więziennictwo

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski