Portal Pszczelarski

[Sprzedam] węza pszczela producent 42 zł/kg wielkopolska / warszawska


Nasza firma zajmuje się produkcją węzy pszczelej, metodą walcowania na zimno. Produkcja odbywa się na profesjonalnej linii produkcyjnej zbudowanej specjalnie dla potrzeb naszej firmy. Proces wyrobu węzy rozpoczyna się od roztopienia wosku do postaci płynnej, następnie wosk jest sterylizowany na końcu przebiega proces jego filtracji. Kolejnym etapem jest wytworzenia w prasie, pasa wosku o grubości ok 1 cm , ten pas wosku jest powoli chłodzony a następnie walcowany do odpowiedniej grubości, kolejnym etapem jest walcowanie wosku w celu wyciśnięcia komórek pszczelich. Wyżej wymieniony proces gwarantuje bardzo mocne wiązanie kryształów wosku, poprzez ich przemieszczanie. Powoduje to iż wytwarzana przez nas węza nie kruszy się, jest bardzo elastyczna, można ja w swobodny sposób wyginać i formować.
Walcowanie na zimno stosowane jest również przy produkcji stali, proces ten powoduje powstanie bardzo wytrzymałego produktu końcowego.
Produkujemy węze w standardowej komórce 5,4 mm.
Posiadamy badania z Państwowego Instytutu Weterynaryjno-Badawczego w Puławach.

Ilość przypadająca na 1 kg węzy gniazdowej:
• Wielkopolska 16-18 plastrów
• Wielkopolska osiemnastka
• Warszawska poszerzona 11-13 plastrów
• Warszawska zwykła 16-17 plastrów
• Dadant 12-13 plastrów
• Langstroth 15-17 plastrów
• Langstroth 3/4
• Ostrowska 19-21 plastrów

MOŻEMY WYKONAĆ GRUBSZĄ WĘZĘ BEZ DODATKOWYCH KOSZTÓW.

Węze wysyłamy za pośrednictwem firmy kurierskiej.
Węze można odebrać osobiście na terenie Lublina, Kraśnika.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 2598

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (26 Września 2019)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Ciasteczka lekko miodowe

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Transport uli - od czego zacząć? Cz. 1.

Wsparcie Rynku Produktów Pszczelich 2012/2013

Trędownik bulwiasty - roślina miododajna

Stefan Jerzy Siudalski

Stefan Jerzy Siudalski

Autor artykułów

Kłodzczanin z urodzenia, obecnie mieszkaniec Warszawy. Osoba posiadające doświadczenie w różnych dziedzinach, w tym: w pszczelarstwie, poszukiwaniu wody, ochronie mienia. Emerytowany redaktor naczelny pisma Ochrona mienia, wykładowca w dziedzinie technicznej ochrony mienia oraz kierownik pracowni projektowania i produkcji aparatury naukowej.

Cztery pory roku czyli piosenka o Rębkowie

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Bigos staropolski na winie z miodem

Wigilijne łazanki na bogato